Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harreveld - 17-jarige rijdt met auto maïsveld in          |
Een 17-jarige jongen uit de gemeente Oost-Gelre is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juni met een personenauto op de Harreveldseweg in Harreveld van de weg geraakt, over de kop geslagen en in een maïsveld tot stilstand gekomen. Hij bleef ongedeerd..

De jongen werd aangehouden voor nader onderzoek ingesloten. De auto heeft hij vermoedelijk in Lichtenvoorde met de sleutels aangetroffen en is daarna met de auto wegereden.

Het incident vond omstreeks 03.15 uur plaats. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |'s-Heerenberg -  Politie vermoedt brandstichtingen        |
In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juni zijn in 's Heerenberg op enkele plaatsen kleine brandjes ontstaan. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Rond 03.00 uur werd de eerste brand ontdekt in een geparkeerde transportauto op de oprit van een woning aan de Hoge Distelweg in 's-Heerenberg, waardoor aanzienlijke schade is ontstaan. De eigenaar heeft aanvankelijk geprobeerd de brand te blussen, maar de brandweer moest er te pas komen om de vlammen volledig te doven.

Kort daarna bleek een begin van brand te zijn ontstaan aan de rietenkap van en woning aan de Korensingel. Het vuur kon door de eigenaar en politie tijdig worden gedoofd. De brandweer deed nabluswerk.

Bij nader onderzoek bleek de politie dat er die nacht ook een parasol in de tuin van een woning aan de Vorst Leopoldstraat en een vlag bij een andere woning in diezelfde straat in brand was gestoken.

De brandjes werd rond 03.00 uur ontdekt. De oorzaak is nog niet bekend. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting en vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844.


---


---


---

---- --