Utrechtse homoprijs voor Judith Schuyf


Annie Brouwers-Korfprijs uitgereikt door Burgemeester Wolfsen van Utrecht

UTRECHT, 20080613 -- EMBARGO TOT 14 juni 2008 21.30 uur!!!! Persbericht Annie_Brouwers-Korfprijs: (EMBARGO TOT 13 juni 2008 21.30 uur) Tijdens de opening van het Utrechtse homoculturele MidZomerGracht festival op 14 juni a.s. zal de Annie Brouwers-Korfprijs worden uitgereikt aan Judith Schuyf voor een leven van toewijding aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homoseksuele en lesbische mensen.

De prijs die is genoemd naar de oud-burgemeester van Utrecht, zal worden uitgereikt door burgemeester Aleid Wolfsen en Marc Krebbers van het MidZomerGracht festival. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie en acceptatie van homo's en lesbo's in Utrecht in het bijzonderen Nederland in het algemeen. Judith Schuyf heeft zich op allerlei maieren ingezet, zowel in de Interfacultaire Werkgroep Homostudies van de RU Utrecht als in haar werk voor Movisie en het Kenniscentrum Homolesbisch Emancipatiebeleid.

Ook privé heeft zij zich op allerlei wijzen bestuurlijk ingezet voor o.a. Homosport Nederland, hulpverlening via Rotterdam Verkeert en de homoboekhandel Vrolijk in Amsterdam.

De prijs bestaat uit een ring en een collier, die zijn speciaal zijn ontworpen voor de prijs. De uitreiking vindt plaats op het Jacobskerkhof in Utrecht op 14 juni vanaf 20.30 uur. Voor meer informatie: www.midzomergracht.nl.





MidZomerGracht festival