Evangelische Omroep

Nr. 080

Hilversum, 26 maart 2008

EO-JONGERENDAG 2008: 'ONDERSTEBOVEN'

Op zaterdag 14 juni 2008 staat Gelredome Arnhem voor de 35ste keer op z'n kop! Ruim 32.000 jongeren komen bij elkaar op de EO-Jongerendag om te genieten van diverse sprekers, onvergetelijke verrassingen, de Ronduit Praiseband en de artiesten Delerious?, Starfield en Spacifix. Het thema van deze bijzondere dag is 'Ondersteboven'. God is helemaal ondersteboven van jou. Hij werkt op een manier die je altijd verrast. De EO-Jongerendag begint om 9.30 uur en wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos. De live tv-presentatie is in handen van Herman Wegter op Nederland 2. De toegang is gratis maar het is wel noodzakelijk om vooraf te reserveren via www.eo.nl/jongerendag.

Dit Paasweekend gingen om klokslag 00.00 uur de reserveringslijnen exclusief open voor Ronduit-leden. De site www.eo.nl/jongerendag werd vervolgens zo druk bezocht dat hij plat kwam te liggen. Maar liefst bijna 6.000 jongeren meldden zich aan! Niet-leden en groepen kunnen reserveren vanaf donderdag 27 maart 2008.

Delerious?
Voor velen is Delirious? bekend als rockband met een sterke liveshow, maar Delirious? is ook een band met een sterke boodschap. De christelijke rockband komt uit het Engelse Littlehampton, West Sussex en maakte naam in de Verenigde Staten. Delirious? stond al eerder in Nederland op de planken, waaronder op Winter Wonder Rock, Soul Survivor en en Flevo Festival. Verder werkte Delirious? samen met de Hillsong-band: Unified Praise.

Starfield
De akoestische poprock van de broertjes Neufeld komt oorspronkelijk uit Canada. De noordelijke rockband bestaat nog maar vier jaar, maar won al diverse awards en brak met debuutalbum 'Starfield' defintief door in de VS. Hun nieuwe album 'I will Go' is zojuist uitgekomen in Amerika.

Spacifix
Leadsinger Tau Manukia richt in april 2003 een gelegenheidsbandje op om mee te kunnen doen aan de nationale 'Smokefree Pacifica Beats' wedstrijd. Ze winnen en 'Sunshine Day' wordt hun eerste hitsingle. Vervolgens 'doen' ze het voorprogramma van UB40 en van Christina Aguilera en treden op in verschillende tv-shows. In 2007 wint Spacifix twee Pacific Music Awards: voor de beste band en beste song van 2007. Spacifix is te omschrijven als een beetje funk, pop, reggae en zelfs wat 'jazz for a sunny feelin'.

Kijk voor meer informatie over de artiesten op www.eo.nl/jongerendag.


---
Noot voor redactie,