Oeuvreboek van Marcus Ravenswaaij 14 juni 2008 een feit

HOOGBLOKLAND, 20080604 --
Zaterdagavond 14 juni 2008 aanvang 20.00 uur stipt, vindt in de Grote Kerk van Gorinchem de presentatie plaats van een bijzonder fraai boek, dat met tekst en beeld op een heel persoonlijke wijze vertelt over het leven en werk van de beeldhouwer en natuurvorser Marcus Ravenswaaij .

'Ik doe dit werk uit volledige overtuiging. Mijn beelden zijn niet alleen voor vandaag gemaakt, ze zijn van altijd. Zolang er mensen zijn, zullen zij mijn werk herkennen en begrijpen. Daarom gaat het en daarom werk ik.'

Een uitspraak van Marcus Ravenswaaij, beeldhouwer van nature, die alom geroemd werd om zijn beeldend vermogen en zijn groot vakmanschap. Zijn uitgebreid oeuvre is op vele openbare plaatsen in Nederland te zien en ook buiten de grenzen van ons land, soms ver daarbuiten.

Marcus werd geboren op 11 juni 1925 te Gorinchem en overleed op 19 april 2003 te Hoogblokland. Hij werd geridderd in de orde van Oranje Nassau om zijn verdienste in de Kunst.

De 448 pagina's van het komende oeuvreboek, vertellen deels in een autobiografie en deels in een biografie, open en eerlijk met onthullende en soms onthutsende feiten, ontroerende verhalen en typerende anekdotes, over ontmoetingen en levenslessen. Dit alles gelardeerd met heel veel zwart/wit en kleurenfoto's.

Frederik de Wal, grafisch ontwerper te Schelluinen vormde dit boek, dat in een oplage van 1000 exemplaren door Lecturis b.v. te Eindhoven is gedrukt.

Men kan nog intekenen voor EUR 49,50 ( vergelijkbare winkelwaarde EUR79,50)!

Vóór 14 juni ingetekend kan men de presentatie in de Grote Kerk te Gorcum bijwonen en het boek daar ophalen, de intekenprijs geldt tot en met de zomermaanden .

Bericht naar: Unique Sculptures, Dorpsweg 71, 4221 LH Hoogblokland

Tel. 0183- 56 20 93 of e.mail info@uniquesculptures.nl Links: http://www.uniquesculptures.nl