Ingezonden persbericht


HOUTFESTIVAL in de Haarlemmerhout in Haarlem

Zaterdag 14 juni 2008 19.00 - 24.00 uur

Zondag 15 juni 2008 12.30 - 22.00 uur
Locatie: Haarlemmerhout in Haarlem

Gratis Toegang

www.houtfestival.nl

Houtfestival 2008

De programmering van het Houtfestival is bekend en zeer de moeite waard! Er is genoeg te beleven, te zien en te horen. Twee dagen muziek, theater, nieuwe media en interculturele ontmoetingen op 5 podia en beeldende kunst, locatietheater, workshops en wereldmarkten op het veld.

HOUTNACHT; Speciaal voor jongeren op zaterdagavond 14 juni van 19.00 - 24.00 uur Zosoap: Op de Houtnacht is er de spannende eindstrijd en feestelijke prijsuitreiking van de acteerwedstrijd Zosoap. Na lokale audities zijn een aantal teams van de beste acteurs en actrices samengesteld. Ze hebben korte, leerzame soapfilms over liefde, bedrog en jaloezie gemaakt. Op de Houtnacht tijdens de finale zijn die films te zien op een groot scherm en het publiek kiest de favoriete acteur, actrice en team. Wil je meedoen, surf dan naar www.zosoap.nl!

Mark Haanstra Workshop: De bekende bassist Mark Haanstra geeft een workshop voor 12 talentvolle jongeren. Ben je tussen de 12 en 24 jaar, speel je een instrument of zing je en wil je graag optreden? Geef je dan op voor deze workshop via www.houtnacht.nl of info@mulitplex.nl (kosten E 5,00).

De workshop wordt gehouden op 1 en 8 juni en de generale repetitie is op 13 juni (locatie: in het jongerencentrum Flinty's). Het optreden is op 14 juni (Houtnacht) en 15 juni (Houtfestival).

Overige programmering: De Houtnacht heeft 3 podia met muziek, workshops, DJ's, VJ's en kunst. Met onder andere: Mala Vita, deze band mixt de opzwepende Balkanmelodieën en de explosieve Latijns-Amerikaanse ritmes tot een mondiale sound. Verder de talentvolle zangeres Giovanca, die met haar dromerige, jazzy stem waar de soul van afdruipt, zingt over het leven, eenzaamheid en liefde.

HOUTFESTIVAL; zondag 15 juni 12.00 - 22.00 uur

De zondag staat in het teken van grensoverschrijdende wereldmuziek met swingende en authentieke acts op 5 podia. Bijzonder zijn vooral: Babylon Voices: het spektakelstuk van de bekende theatercomponist Harry de Wit opent het festival. Ljiljana Buttler: een intiem optreden van deze vermaarde Bosnische zigeunerzangeres. Justin Adams' Soul Science: de Nederlandse première en één van de hoogtepunten van het Houtfestival. Justin Adams, gitarist van Robert Plant, producer van Tinariwen, heeft met deze groep dit jaar de prestigieuze BBC Radio3 Award gewonnen. De Kift: wereldberoemd uit Noord-Holland! Ze brengen een gedurfde en verrassende combinatie van muziek, theater, fanfare en punk. En verder: in de theatertent onder andere kindercabaret door niemand minder dan Hakim. Op het veld kinderfestival met tal van activiteiten. Daarnaast op het veld Cultureel Lab waar kunst, performance en locatietheater elkaar en het publiek ontmoeten. Op de Millenniummarkt presenteren verschillende organisaties zich en tenslotte de culinaire markt . een prikkeling voor de smaakpapillen! Voor meer informatie en het volledige programmaoverzicht surf naar de websites: www.houtfestival.nl en www.houtnacht.nl

---