Ingezonden persbericht


Wateringen, 4 mei 2008

JIP gaat door naar de finale van Waterproof 2008

In het goed gevulde Westlands Popcentrum Nederland 3 in Wateringen werd zaterdag 3 mei de band JIP door de jury uitgekozen als winnaar van de tweede voorronde van Waterproof 2008. De winnaar van de jaarlijkse bandcompetitie Waterproof speelt op 9 augustus op Waterpop in het Hofpark.

De drie bands die het tegen elkaar hebben opgenomen waren zo divers qua genre, dat het voor de jury wederom een moeilijke beslissing was. Als eerste stonden de heren van The Defpenalty op het podium. Met gitaar, percussie, beats en samples wisten zij, ondanks de soms monotone manier van spelen, het publiek op een dynamische en opzwepende manier te verrassen. De 5-koppige band Les Jours Tristes speelden met diverse, bijzondere instrumenten een soms rommelige, maar zeer relaxte set van zigeunergroove, circustunes en melancholie. Met, zoals zij het zelf omschrijven, de Nederpophop wist JIP een energieke, niet altijd even originele, maar een zeer goede podiumpresentatie neer te zetten. Met de stevige gitaarsound en Nederlandse rap wisten zij de jury genoeg te overtuigen om door te gaan naar de finale van Waterproof 2008.

Op 14 juni neemt JIP het onder andere op tegen de winnaar van de eerste voorronde La Balancoire. De laatste twee voorrondes zijn zaterdag 17 mei met !Rythem, So Electric en Karma's Kitchen en op zaterdag 24 mei is het de beurt aan Spartaco, Cinq Croniq en Mens erger je niet.

De 31e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 9 augustus 2008. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.


---



Ingezonden persbericht