Gemeente Amersfoort

Persbericht/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 130

datum: 10 juni 2008

14 en 15 juni
Veel te doen tijdens de Amersfoortse Familiedagen

Dit weekend, 14 en 15 juni, staat Amersfoort bol van de sportieve, culturele, muzikale en historische activiteiten en evenementen. Het stadsfestijn wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Jong en oud, maar vooral jongeren kunnen hun hart ophalen aan diverse events. Het volledige programma is te vinden op www.amersfoortsefamiliedagen.nl. Ook zijn in de informatiewinkel in de Observant en op diverse plaatsen in de stad programmaboekjes verkrijgbaar.

Deze editie start alvast de voorpret van de aanstaande 750ste verjaardag van de stad. Voor Amersfoort belangrijke historische personen komen op bezoek en geven het publiek op zaterdag- en zondagmiddag hun kijk op de stad. Maarten van Rossum bijvoorbeeld, laat de geschiedenis herleven en 'zet de aanval in op Monnikendam'. De Dienstdoende Schutterij van 's Hertogenbosch zal deze met klein kanon 75 kaliber kracht bijzetten op zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Het game-event in De Flint en de tuinenroute door de Binnenstad gaan wegens succes op herhaling. Ook zijn er weer vele workshops en voorstellingen. Hieronder worden enkele activiteiten uitgelicht van het uitgebreide en gevarieerde programma.

Amersfoort Alive
Het plan voor dit evenement won de tweede prijs bij de Jongerenprijs 2008. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Stadscarrousel en Stichting Groenmarkt. Dit mag jong Amersfoort echt niet missen! Op zaterdag om 13.00 uur vermaakt Circus Amersfoort de allerkleinsten. Vanaf 14.00 uur kan de jeugd lekker 'chillen' in het zonnetje bij Zandfoort aan de Eem. Hier spelen verschillende live bands en zijn er leuke workshops. Diverse dj's, workshops, modeshows, dansacts etc. zetten van 16.00 - 24.00 uur de Groenmarkt helemaal op zijn kop!

Stadsgeluid (Amersfoort Dance Event) op het OLV-kerkhof In samenwerking met Stichting Cultureel Podium De Kelder wordt als voorproefje voor Torenpop (dit jaar op 28 juni) op zaterdagavond een gratis toegankelijk dance event met masters of dance georganiseerd: met o.a. landelijk bekende dj's en vj's Isis, Erick E en Luciën Foort . Stadsgeluid is een totaalbeleving: muziek ondersteund met licht-, laser-, vj-shows en live-acts. Op www.stadsgeluid.nl staat de programmering.

Sk8feest in Sk8park Amersfoort
Ook op het grootste skatepark van Europa aan de Valutaboulevard in Vathorst is het zaterdagmiddag feest. Er zijn demonstraties, acts en besttrickwedstrijden. Bovendien houdt Streetmasters er een masterclass voor skaters die zich willen nomineren voor de Amersfoortse voorronde van dit landelijke straatsportevenement op 12 juli.

Goudkoorts aan de Eem: sportieve meerkamp voor jong en oud

Zaterdag en zondag is de kade van de Eemhaven het toneel van deze sportieve meerkamp. Teams die deelnemen verzamelen 'gouden' munten en slepen een van de vele prijzen in de wacht. Van golfen tot bridge, van schilderen tot kanowedstrijd, van springkussen tot pannenkoek bakken. Zandkastelen en beachvolley, karaoke en klaverjassen. Hollands op zijn best! Gewoon langskomen en een spelletje spelen kan ook. Aanmelden kan nog steeds via de website www.amersfoortsefamiliedagen.nl.

City Tennis Tour op de Hof
Eltingh en Haarhuis Tennis & Events organiseert op zondag een City Tennis Tour op De Hof in Amersfoort. Tennisliefhebbers krijgen de gelegenheid actief met niemand minder dan Paul Haarhuis te spelen. Ook niet tennissers zijn welkom. In het kader van sportstimulering en ter promotie van de tennissport wordt de Amersfoortse jeugd én hun ouders uitgenodigd aan dit spektakel deel te nemen.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

Wethouder Mirjam van 't Veld bezoekt dance-event Stadsgeluid om 20.30 uur. U bent hierbij van harte welkom.


---- --