Ingezonden persbericht

Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

Hoogeveen, 10 juni 2008

JAZZ VIBES: avond stampvol muziek en entertainment

Eerste editie ambitieus festival kan bijna niet meer stuk

Hoogeveen - De muziekscene is enthousiast over het initiatief, musici verheugen zich er op: 'We maken er een feest van!' - de eerste editie van Jazz Vibes is nu al een succes door de warme reacties van deelnemers en publiek. De middag is gevuld met workshops (zang/percussie/sax) en masterclasses. Vanaf 19.00 uur vullen vier podia zich afwisselend met nationale toppers, local heroes, beginnende combo's en eminence grises, jazz puur en traditioneel of gemixt met pop, soul en blues, voor de kenners maar ook voor mensen die 'eigenlijk niet eens van jazz houden'. Het ambitieuze evenement in Theater De Tamboer biedt zaterdag 14 juni a.s. een warme opmaat naar het festivalseizoen.

Bekende namen en aanstormend talent

Trijntje Oosterhuis zingt een nummer met Kim, Benjamin Herman speelt mee met Scala Big Band - overstapjes naar elkaars podium zijn niet ongewoon op een festival, vaak lenen bands zelfs even een muzikant van elkaar voor een set. Jazz Vibes geeft alle ruimte aan nationale toppers als Trijntje Oosterhuis, Tineke Postman, Room Eleven en New Cool Collective, doorbrekend talent als Kim Hoorweg, local heroes Rein de Graaff en Jenne Meinema en de Hoogeveense Scala Big Band, conservatoriumstudenten en amateurbands.

Randprogramma en verder entertainment

De presentatie van de avond is in handen van jazzprofessor Hans Mantel, die zo gecharmeerd was van het initiatief dat hij Jazz Vibes een plaatsje in zijn overvolle planning gunde. Rechtstreeks uit Tokio reist Mantel door naar Hoogeveen om deze eerste editie professioneel door de avond te leiden. Swingmaster DJ Sem van Gelder komt met zijn unieke platencollectie naar De Tamboer om het publiek tussen de optredens door te vermaken met zijn 78-toeren-specials. In de aanloop naar de podia zijn de wanden voorzien van een exclusieve expositie van Zilveren Camera-winnaar Peter van Breukelen, die daarmee een preview geeft van zijn op North Sea Jazz te presenteren nieuwe boek 'Happy Man, Benjamin Herman'. Het publiek vindt in de festivalruimtes van het theater volop eet- en drinkstandjes om een lange avond ontspannen uit te zitten en te genieten.

EINDE PERSBERICHT

Info:

Algemeen - Tris van der Wal
Theater - Congrescentrum De Tamboer
Tel. 0528-280111
marketing@detamboer.nl

Programmering - Angelique van Os
Tel. 06 41524596
angeliquevanos@yahoo.com

www.detamboer.nl
www.jazzvibes.nl
www.jazzvibes.hyves.nl


---- --