Ingezonden persbericht


NAAIMACHINEHUIS ROUWENDAL INVESTEERT IN TOEKOMST VAN DE JEUGD

Ze zijn al 75 jaar een begrip in Apeldoorn: Naaimachinehuis Rouwendal. Inmiddels is de winkel al weer in handen van de derde generatie. Cobie Rouwendal is de huidige eigenaresse en wordt daarin bijgestaan door haar man Branko Petrovic.

In het jubileumjaar strooit Rouwendal met diverse acties. Ook slaan ze een nieuwe richting in. Enthousiast gemaakt door de jonge stichting Productiehuis United Streets of Apeldoorn, gaat Rouwendal namelijk investeren in de jeugd van Apeldoorn. "Er zit stof op het imago van de naaiwereld. Als vak wordt het al enige tijd niet meer op scholen gegeven, terwijl het juist een van de leukste hobby's is om te doen," aldus Cobie Rouwendal. Jochem Fick, voorzitter van de stichting, kan daarbij toevoegen dat er in Apeldoorn genoeg jongeren zijn die wel iets willen doen in de mode, maar simpelweg niet weten, waar ze in Apeldoorn naar toe kunnen gaan.

Productiehuis United Streets of Apeldoorn organiseert sinds 3 mei een zomerlang mode-workshops voor jongeren met het maken van een hoodie (capuchontrui) als opdracht. Wekelijks gaan de jongeren aan de slag onder leiding van docenten Astrid Nieuwenhuis en Arnold Put. Naaimachinehuis Rouwendal was direct overtuigd en besloot samen met Bermina Nederland in te springen op dit enthousiaste idee, door gezamenlijk 6 splinternieuwe naaimachines ter beschikking te stellen. Daarmee kan de jeugd fanatiek aan de slag onder professionele begeleiding en met professioneel materiaal. Zowel de Stichting als Cobie Rouwendal hopen hiermee het imago van naaien en handwerken nieuw leven in te blazen.

De jeugd heeft immers de toekomst, Productiehuis United Streets of Apeldoorn heeft de ruimte, Rouwendal het materiaal. Die combinatie is een prima basis om de jeugd weer kennis te laten maken met een heel leuk vak. Los dat het goed is voor de naaimachine business, doen we het natuurlijk ook omdat we het een leuk initiatief vinden.

Omdat we het echt menen zal men zien dat we samen met Productiehuis USA deelnemen aan diverse lokale activiteiten. Zo ondersteunen we de workshops die 14 juni worden gehouden tijdens het jaarlijkse Culturele Pleinmarkt in Orpheus. We hopen daarmee iets te kunnen laten zien, maar ook iets terug te kunnen doen voor Apeldoorn. "Dankzij Apeldoorn zijn wij immers zo'n groot en betrouwbaar begrip geworden," aldus Cobie Rouwendal.

De leukste jubileumacties kunt u terugvinden op de website: www.rouwendal.com

Naaimachinehuis Rouwendal:
Contactpersonen : Cobie Rouwendal en Branko Petrovic Telefoonnummer : 055 - 5212229
Email : cobie60@planet.nl of branko62@planet.nl Website : www.rouwendal.com

Productiehuis United Streets of Apeldoorn
Contactperosnen : Jochem Fick
Telefoonnummer(s) : 0620 312749
Email : info@usapeldoorn.nl
Website : www.usapeldoorn.nl
Met vriendelijke groeten,

Randy Gasper
www.usapeldoorn.nl

Productiehuis United Streets of Apeldoorn

W| www.usapeldoorn.nl
E| info@usapeldoorn.nl
T| 0616 016666
F| 084 7270960

Productiehuis United Streets of Apeldoorn is mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Apeldoorn, Naaimachinehuis Rouwendal, Don Bosco de Maten, ACTG, Blankhart & Bronkhorst Notarissen, Apeldoorner.com