Universiteit van Tilburg
Studium Generale goes Mundial

Dialoog Wat ben jij waard?

Zaterdag 14 juni 15.15 - 16.00 uur
podium: Fontys Mundial World Community

Om donorgelden op de best mogelijke manier te besteden berekenen economen de waarde van een mens. Zo stelden zij de dollarwaarde van 1 westerse mens gelijk aan de dollarwaarde van 272 mensen uit een ontwikkelingsland. In Nederland zijn we bereid een veel te vroeg geboren baby voor ongeveer 600.000 euro in leven te houden. Maar als je je realiseert dat je met dat geld 6.000 mensen met een HIV-besmetting een jaar lang AIDS-remmers kunt geven sta je toch voor het blok.

En wat ben jij nog waard wanneer je ervoor kiest buurtgenoten of familieleden te verzorgen in plaats van je carriere als goedbetaalde manager voort te zetten? Of wat moet een Albanese vrouw zonder toekomstperspectieven? Zou zij zich in het systeem van vrouwenhandel en prostitutie moeten begeven om haar marktwaarde uit te buiten, of haalt zij dan haar waardigheid naar beneden? Overigens, welke verantwoordelijkheid heeft de Nederlandse maatschappij eigenlijk in zo'n vraagstuk?

Met onderzoeksjournalist Ruth Hopkins en studenten van de Universiteit van Tilburg en het Promotieteam Intercultureel Talent van het ROC Midden-Brabant.

Gespreksleider is Nanne op 't Ende

Toegang Festival Mundial:
voorverkoop 10 euro, kassa verkoop 15 euro per dag
Meer info: www.festivalmundial.nl

Info Studium Generale

Studium Generale zet zich in voor academische vorming op de UvT door het organiseren van symposia en cultuurworkshops.

Voor nadere informatie over de debatten op het Festival Mundial kunt u contact opnemen met Has Klerx, tel 013-4662082/2841