Gemeente Zoetermeer

Ouders en kinderen kiezen speeltoestellen

Begin van 2008 zijn er in een aantal Zoetermeerse wijken onder ouders en kinderen enquêtes gehouden over de inrichting van speelplekken in hun wijk. Gekozen kon worden uit twee of drie voorstellen per speelplek. Inmiddels zijn de keuzes bekend en de speeltoestellen besteld. Vanaf 16 juni starten de werkzaamheden op de speelplekken. De plaatsing van de toestellen vindt plaats in week 27. Zoetermeerse kinderen kunnen nog voor de zomervakantie weer genieten van de verschillende nieuwe speeltoestellen.

Kinderen en ouders hebben gekozen voor de volgende speeltoestellen.

Buytenwegh
Hildebrandhove: klim/glijcombinatie.
Hannie Schaftrode: speelhuis.
Anna Blamanhove: speelhuis.

Centrum
Marijkestraat: klim/glijcombinatie rechthoek.
W.A. plantsoen oost: klimtoestel zeskant.

De Leyens
Sloepkade: glij/schommelcombinatie 1.60 hoog.
Schoenerkade: veerelement lieveheerbeestje en een wip.

Meerzicht
Vrouwenhuiswaard: klim/glijcombinatie met vangnet. Scheveningsebos: veerelement zwaan.
Zwanenwater veerelement motor met zijspan.
Kuiperberg: glijbaan.

Rokkeveen
Marsgeel: glij/schommelcombinatie.
Strasspad: boothuisje.
Ebbehout: glijbaan van rvs.

Seghwaert
Lelievaart: glij/schommelcombinatie met rechte trap.

Uitvoeringswerkzaamheden en veiligheid

Kinderen kunnen tijdens de werkzaamheden op genoemde plekken niet spelen. De werkzaamheden die per plek worden uitgevoerd duren ongeveer een week. Eerst worden de bestaande speeltoestellen verwijderd. Daarna wordt de ondergrond,zoals verhardingen en rubbertegels, aangebracht en worden de nieuwe toestellen geplaatst. Als er sprake is van een onveilige situatie, wordt de speelplek met behulp van bouwhekken afgesloten. Nadat de speelplek door de veiligheidinspectie is goedgekeurd, worden de afzethekken verwijderd. De kinderen kunnen vanaf dat moment weer spelen op de speelplek.

De gemeente Zoetermeer is bezig om de speelplekken voor kinderen zo leuk en veilig mogelijk te maken. In veel wijken zijn speeltoestellen toe aan vervanging. Soms is de speelplek niet veilig genoeg meer of staan er toestellen waar de kinderen uit de buurt inmiddels te oud voor zijn. Bewoners worden hier heel nauw bij betrokken door inloopavonden en enquêtes. Ieder jaar zijn er weer andere plekken aan de beurt.
Inwoners die hier vragen over hebben kunnen contact opnemen met hun wijkpost of kijken op www.zoetermeer.nl > stad en de wijken. De volledige uitslag van de al gehouden enquêtes is te vinden op de website www.zoetermeer.nl>stad en wijken,> kinderen.