Gemeente Reimerswaal


Inloopavond herinrichting gemeentelijke begraafplaats Krabbendijke

Geplaatst op: 16-06-2008
door: ()

In het komend najaar gaat de gemeente aan de slag met de herinrichting van een gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Krabbendijke. Het betreft het oude gedeelte van deze begraafplaats aan de rechterzijde (westzijde) van de ingang aan de Dorpsstraat. Dit gedeelte zal worden opgehoogd en opnieuw worden ingericht. Hierdoor kunnen extra graven worden uitgegeven, zodat de komende jaren weer in de begraafbehoefte kan worden voorzien. Er zullen geen graven worden geruimd.
De voorbereiding van deze herinrichting is uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen de gemeente en Genius Loci Begraafplaatsadviseurs.

In de periode mei 2006 tot en met eind 2007 heeft de gemeente op de gemeentelijke begraafplaats in Krabbendijke en in diverse media een oproep gedaan aan nabestaanden om zich te melden. Hierdoor is de gemeente in contact gekomen met een groot aantal nabestaanden van mensen die zijn begraven op dit deel van de begraafplaats. Alle wensen, opmerkingen en reacties zijn inmiddels uitgewerkt in een definitief inrichtingsplan.

Om alle belanghebbenden en belangstellenden te informeren over deze herinrichting organiseert de gemeente een inloopavond op woensdag 2 juli a.s. in Dorpshuis De Meiboom, Kerkpolder 30 in Krabbendijke. U kunt binnenlopen vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur 's avonds. Tijdens deze inloopavond worden bezoekers op een informele wijze geïnformeerd over het definitieve ontwerp, de toe te passen materialen en de werkwijze. Er zullen medewerkers van de gemeente en Genius Loci aanwezig zijn, die alle vragen kunnen beantwoorden.

De gemeente nodigt alle belanghebbenden en belangstellenden uit om tijdens deze inloopavond kennis te nemen van de plannen. U bent van harte welkom.