Drenthe College


Description: Troost en Maatjes zetten het Drenthe College op de kaart. Waar nog een enkeling naar het EK voetbal zat te kijken was het merendeel van Nederland naar het noorden afgereisd om in Groningen het nationale beachvolleybaltoernooi voor sportleraren te aanschouwen. Hierin was het Drenthe College een van de gevaarlijke outsiders waar serieus rekening mee gehouden diende te worden.. Alwin Troost en Frank Maatjes wisten weer een technisch sterk team te formeren en gingen samen met Marc de Jong vol vertrouwen naar het zand van Kardinge.

Startpagina

Sportsectie Ubbekingecamp pakt (noord)Nederlandse beachvolleybal titel!!
Troost en Maatjes zetten het Drenthe College op de kaart.

Waar nog een enkeling naar het EK voetbal zat te kijken was het merendeel van Nederland naar het noorden afgereisd om in Groningen het nationale beachvolleybaltoernooi voor sportleraren te aanschouwen. Hierin was het Drenthe College een van de gevaarlijke outsiders waar serieus rekening mee gehouden diende te worden.. Alwin Troost en Frank Maatjes wisten weer een technisch sterk team te formeren en gingen samen met Marc de Jong vol vertrouwen naar het zand van Kardinge.

Tijdens de eerste wedstrijden waren vele ogen al gericht op dit jonge enthousiaste team uit Emmen. Een paar keer vielen de woorden: 'op karakter' en 'kop d'r veur' maar veelal werden rally's gewonnen met technisch hoogstaand volleybal. Aan het eind van de poulewedstrijden werd dit knappe drietal dan ook als eerste genoteerd en konden ze door naar de finalepoule.

Ook in deze finalewedstrijden werd er weer met een schuin oog naar het trio gekeken. 'Wie zijn deze jongens?' 'Waar en vooral hoeveel hebben ze wel niet getraind?' 'Is dit niet die beruchte lichting uit 2004?' waren vragen die opborrelden bij onze toch wat zenuwachtige tegenstanders. Met rake klappen beantwoordden de jongens de vragen bevestigend. Ja wij zijn die jongens uit 2004 en we vertegenwoordigen het Drenthe College uit Emmen, schreeuwden we bij elke harde smash.

Zonder verdere omhaal; de beker is te bewonderen in de personeelskamer van de Ubbekingecamp.