Politie Noord- en Oost Gelderland

Drie gewonden bij ongeval A50

Epe, 16-06-2008 o Bij een verkeersongeval met twee personenautos op de A50 onder Epe, zijn zaterdagmorgen 14 juni, drie mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De beide autos raakten van de weg af en kwamen in een weiland tot stilstand.

Het ongeval vond plaats op de rijbaan tussen de S9 en de afslag Heerde in de rijrichting
Zwolle. Een 67-jarige man uit Zalk reed op de linkerrijstrook om een andere auto in te halen. Op de linkerrijstrook naderde een personenauto bestuurd door een 39-jarige man uit Bremerhaven (Duitsland). De Duitser botste tegen de achterzijde van de auto uit Zalk, waarna beide autos van de weg raakten en over een sloot in een weiland tot stilstand kwamen.

De beide bestuurders en de partner van de echtgenote van man uit Zalk (nog geen leeftijd bij politie bekend) werden met twee ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De man uit Bremerhaven kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Hij rook naar het gebruik van alcohol. Van hem is een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag over enkele dagen bekend zal zijn. De brandweer verleende ondersteuningbij de verzorging van de slachtoffers en het bergen van de autos