Persberichten Eemland Noord, 10.35 uur

Utrecht, 16-06-2008

Onder invloed

SOEST De politie kreeg op zondagavond 15 juni een melding dat een man met zijn bestelbus zou zijn doorgereden na botsing met een geparkeerde auto.

De politie trof de man omstreeks 19.10 uur aan in zijn bestelbus al rijdend over de Dalweg. Na onderzoek bleek dat de 30-jarige man uit Soest niet de verantwoordelijke was voor de aanrijding. Wel bleek dat de man gedronken had. Na een F(fail) geblazen te hebben bij de blaastest is hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze analyse wees 595 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingetrokken en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Nepwapen

BAARN De politie kreeg op 15 juni omstreek 21.00 uur informatie binnen dat een jongen een vuurwapen vasthield op een basketbalveldje aan de Geerenweg. Hij zou het wapen laten zien aan een aantal meisjes.

De politie greep onmiddellijk in en de 15-jarige jongen uit Baarn werd aangehouden. Tijdens het fouilleren zagen agenten het wapen in de struiken liggen. Het bleek te gaan om een op echt gelijkend nepvuurwapen waar balletjes mee geschoten kunnen worden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.