AutoRai

Daihatsu de echte CO2-kampioen in Nederland

(6/16/2008)
Daihatsu heeft in 2007 de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van 133,0 gram per kilometer gerealiseerd. Dit is de laagste emissie van alle automerken in Nederland. In recent onderzoek, dat werd uitgevoerd door Jato in opdracht van Fiat, werden alleen de 10 grootste automerken in Europa onderzocht. Hierdoor ontbrak de werkelijke nummer 1: Daihatsu.

Daihatsu ontwikkelt al sinds jaar en dag autoâs die tot de zuinigste op de markt behoren. âBest in classâ op het gebied van brandstofverbruik is het uitgangspunt van de fabrikant bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het gevolg is dat er nu drie Daihatsu modellen in de top 10 staan van de ANWB lijst met de meest zuinige autoâs (en dientengevolge ook de laagste CO2-uitstoot): Cuore, Trevis en Sirion *1. Deze modellen profiteren van de verhoogde milieusubsidies van de overheid, worden zeer goed verkocht en bovendien dragen ze bij tot de nummer 1 positie van Daihatsu in Nederland op het gebied van CO2-uitstoot.

Als nieuwe stimuleringsmaatregel van de overheid betalen alle eigenaren van benzineautoâs die minder dan 110 gram/km CO uitstoten sinds 1 april 2008 nog maar de helft van de motorrijtuigenbelasting. Ook de nieuwe Cuore profiteert van deze maatregel met een uitstoot van slechts 104 gram/km. Deze maatregel zal naar verwachting verder bijdragen aan een verdere verlaging van de gemiddelde uitstoot.


*1 Top 10 zuinige autoâs: klasse âKlein benzine.â

De ANWB stelt elk kwartaal op basis van RDW-gegevens, aangevuld met gegevens van fabrikanten, op zorgvuldig wijze een TOP 10 samen van de zuinigste voertuigen in de drie verschillende klassen klein, middelgroot en groot.

(http://www.anwb.nl/auto/kiezen-en-kopen/tips-en-advies,/kiezen/groen- en-goedkoper/Top-10-zuinige-auto-s.html )