AutoRai

Chevrolet in WTCC Brno opnieuw op het podium

(6/16/2008)
Chevrolet is er dit weekend in het Tsjechische Brno opnieuw in geslaagd een prima resultaat neer te zetten, door de zevende podiumpositie van het seizoen te realiseren. En dat op een circuit waarop achterwielaangedreven autoâs duidelijk in het voordeel zijn.

Eigenlijk waren het zelfs twee podiums voor het merk met de âbowtieâ, want na de derde positie van Alain Menu in Race 1 wist Rob Huff zijn Nubira in de tweede race op zondag eveneens als derde over de finish te drukken. Na afloop van de race werd die derde plaats hem echter ontnomen vanwege een technische onregelmatigheid aan zijn Chevrolet.

De podiumpositie van Alain Menu volgde na een slimme race van de Zwitser, die zijn banden op het veeleisende asfalt van Brno lang wist te sparen. De tweede race van het weekend was één van de spannendste en meest felbevochten wedstrijden in de geschiedenis van het WTCC, waarbij een groep van acht coureurs felle gevechten leverde voor de tweede positie. Een fantastische wedstrijd om te zien, waarbij niemand het aantal contacten, duwtjes en tikken kon tellen dat door de diverse rijders werd uitgedeeld. Rob Huff profiteerde daar oorspronkelijk het meest van met zijn derde positie, die hem na de race echter door de sportcommissarissen werd ontnomen.

Nicola Larini had het dit weekend echter zwaar. Hij had moeite met het vinden van een goede set-up, zijn terugverwijzing naar het achterveld als straf omdat hij geen goedgekeurde racekleding droeg en uiteindelijk ook de enorm hectische raceomstandigheden.

Alain Menu (3^e/6^e): âIk ben blij met mijn podiumfinish in Race 1. Ik vond het persoonlijk één van mijn beste races dit seizoen. Ondanks mijn startpositie op de voorste rij kon ik bij de start weinig inbrengen tegen de achterwielaangedreven autoâs. Gedurende de eerste ronden ben ik erg voorzichtig met mijn banden omgesprongen en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Ik kon het tempo van de BMWâs vóór me goed volgen door in hun slipstream te blijven, waardoor ik mijn positie kon consolideren. Race 2 was een gekkenhuis. Het enige dat ik er over zeg is dat ik kans had op de overwinning als ik er niet af was gezet.â

Nicola Larini (11^e/11^e): âHet was absoluut geen goed weekend, van het begin tot het einde! In de eerste race slaagde ik er dankzij mijn ervaring in als 11^e te finishen, ondanks het feit dat ik vanaf de allerlaatste plek moest komen. Race 2 leek wel een rodeo, ik kan er niet bij hoe sommige coureurs zich zo kunnen gedragen⦠Het is jammer, want ik kon de snelheid van Rob goed volgen, totdat ik echter enkele malen door andere coureurs werd geraakt.â