AutoRai

Wereldpremière nieuwe Mazda concept car op Salon van Moskou

(6/16/2008)
Op de Moskou International Automobile Salon 2008 zal Mazda eind augustus een volledig nieuwe concept car onthullen. Het gaat om een sportieve compacte crossover SUV die speciaal voor de Russische markt is gemaakt.

Het studiemodel is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Mazda onder de naam âNagareâ en treedt daarmee in de voetsporen van andere concept cars, zoals de Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki en Furai. Nagare, dat âflowâ betekent ofwel stroming in de zin van vloeiende beweging, vertegenwoordigt een nieuwe benadering van het tot uitdrukking brengen van beweging en snelheid in het ontwerp van een auto. Daarbij worden specifieke âflowâ patronen en elementen uit de natuur als inspiratiebron gebruikt, zoals bijvoorbeeld het lijnenspel in zandduinen in de woestijn of het effect van de wind op een korenveld. Het designthema voor de nieuwe concept car van Mazda in Moskou is âzijwindenâ.

Rusland is één van de snelst groeiende markten in Europa en is hard op weg om binnen niet al te lange tijd zelfs de grootste in Europa te worden. SUVâs zijn bijzonder populair in Rusland, wat blijkt uit een marktaandeel van zoân 20 %. De nieuwste concept car van Mazda is speciaal ontworpen voor jonge SUV-kopers met een groot gevoel voor stijl.

Het studiemodel in Moskou, waarvan de naam te zijner tijd bekend zal worden gemaakt, laat opnieuw zien in welke mate Mazda met creativiteit omgaat. In februari van dit jaar ontving het Mazda Design Team onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker voor deze nieuwe uitdagende designfilosofie de prestigieuze âGrand Prix du Designâ op het Festival International Automobile in Parijs.

De persdagen van de âMoscow International Automobile Salonâ zijn op 26 en 27 augustus a.s. Op 28 augustus is er een vakdag en het publiek kan er terecht van 29 augustus tot en met 7 september. De nieuwe concept car wordt onthuld tijdens de persconferentie van Mazda op 26 augustus om 10.15 uur lokale tijd.