Politie Groningen

Maandag 16 juni 2008

Provincie Groningen, 16-06-2008

Delfzijl: agent gewond bij passantenonderzoek

Een agent is afgelopen weekend gewond geraakt bij een
passantenonderzoek. De ploitieman was in de nacht van zaterdag op zondag bezig met een passantenonderzoek aan de Farmsumerweg in Delfzijl. Een bromfietser kreeg daarom een stopteken. De bestuurder minderde geen vaart en werd daarop aangeroepen. De agent sprong opzij, maar werd toch nog geraakt. De agent kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn knie en elleboog. De bestuurder ging er vervolgens vandoor. De politie zette de achtervolging in en parkeerde een politieauto dwars over het fietspad. Ook nu probeerde de bestuurder te ontkomen. Dit lukte hem niet. Hij reed tegen de politieauto aan, die hierdoor beschadigd raakte. De 18-jarige bestuurder uit Appingedam is aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. De man rook naar alcohol en bleek te veel gedronken te hebben en was niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Bovendien reed hij zonder helm en was de bromfiets niet verzekerd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Dit passantenonderzoek werd gehouden in het kader van een onderzoek naar de beroving van een vrouw. Een 46-jarige vrouw werd vorig weekend in haar woning aan de Farmsumerweg in Delfzijl beroofd. De vrouw werd door een met een bivakmuts getooide man met een wapen bedreigd.

Groningen: man gluurt in woningen

De politie heeft zondagochtend een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had bij een woning aan het Schuitendiep naar binnen staan gluren bij verschillende ramen. Toen de bewoners de man hierop aanspraken, dreigde hij een baksteen door de ruit te gooien. Een bedreiging die hij ook omzette in daden. De gealarmeerde politie stelde gelijk een onderzoek in. Later kwam een melding binnen vanaf de Oosterhamrikkade dat een man veel interesse toonde voor een woning. Het signalement kwam overeen. De man is aangehouden. De man had een portable spelcomputer en een telefoon bij zich, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: watercontrole

De politie heeft zondagmiddag op het Paterswoldsemeer in Haren een controle op het water gehouden. Hierbij is één bekeuring uitgeschreven voor een snelheidsovertreding. Het overige vaarverkeer had de zaakjes in orde.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Beneluxweg in Groningen. Daarbij zijn vijf overtredingen geconstateerd, waarvan de hoogste 126 km/uur bedroeg. Dit was een 41-jarige motorrijder uit Groningen. De maximum toegestane snelheid is hier 70 km/uur. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Ook op de Europaweg in Groningen is een snelheidscontrole gehouden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 117 km/uur. Vier automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. De maximum toegestane snelheid is hier 50 km/uur.

Mussel: dekkleden vrachtwagens vernield

Onbekenden hebben tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen zeker 27 dekkleden van vrachtwagens en opleggers vernield. De combinaties stonden geparkeerd op een bedrijventerrein aan de Bovensteveenweg in Mussel. Ook werd geprobeerd op het terrein een bedrijfspand binnen te komen. Mensen die informatie hebben over de vernielingen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Finsterwolde: vrouw valt van fiets

Een fietsster uit Leek (leeftijd onbekend) is zondagmiddag gewond geraakt na een val. Ze reed met haar echtgenoot over de Kromme Elleboog in Finsterwolde en zag te laat dat er een betonnen rand naast de weg zat. Ze raakte de rand en viel van haar fiets. Ambulance personeel heeft haar naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Hoogezand: autos vernield

In de omgeving van de Meindert Hobbemastraat in Hoogezand zijn tussen zaterdagavond en zondagmiddag zeker vier autos vernield. Zo zijn antennes afgebroken en werden krassen in de lak aangebracht. Ook werd op de Gorecht-Oost een 45km-auto vernield.

Stadskanaal: drugs in auto na onwelwording

De politie heeft zondagnacht in Stadskanaal een auto in beslag genomen met daarin vermoedelijk drugs. De politie kreeg die nacht een melding dat een 27-jarige inwoner van Oude Pekela onwel in een woning aan de Drentsemonden lag. Het zou mogelijk gaan om een overdosis drugs. Hij werd door ambulancepersoneel meegenomen voor onderzoek. Agenten controleerden daarop de auto waarin de man reed. Hierin werden ongeveer 20 pillen, vermoedelijk XTC, aangetroffen. Ook lag een flesje met een onbekende vloeistof in het voertuig. Daarop werd de auto meegenomen naar het politiebureau.

Aduard: alcomobilist

De politie heeft zondagavond op de EH Woltersweg in Aduard een 36-jarige automobilist uit Adorp aangehouden. De man zat onder invloed van alcohol achter het stuur. Op het politiebureau bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 289, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Roodeschool, Hooilandseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 646, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2242, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 159 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.