Carrièrebus brengt bedrijf letterlijk naar werkzoekende

16/06/2008 13:22

Talentjobs B.V.

Amsterdam, 16 juni 2008 - Vandaag is er door de wethouder Werk & Inkomen van Amsterdam bij het stadhuis van Amsterdam een nieuw concept gelanceerd dat werkgevers en werkzoekenden letterlijk bij elkaar brengt: De Carrièrebus. De Carrièrebus is een van oorsprong twaalf meter lange Amerikaanse schoolbus die ingericht is als mobiel kantoor aan de hand waarvan werkgevers zich richting werkzoekenden kunnen profileren en voor onder andere het houden van sollicitatiegesprekken. De bus is bedoeld voor bedrijven die op een nieuwe en bijzondere wijze op zoek willen gaan naar geschikt personeel.

"Als in deze krappe arbeidsmarkt de werkzoekende niet meer zo snel naar het bedrijf toegaat, dan moet het bedrijf zelf maar naar de werkzoekende", redeneert Leon Tomassen, bedenker van De Carrièrebus. "Het is een fantastisch en praktisch vervoersmiddel om naar beurzen, hogescholen en andere plekken te rijden waar veel werkzoekenden zich bevinden."

De Carrièrebus is twaalf meter lang en volledig ingericht als rijdend kantoor. Binnen zijn spreektafels, een inschrijfbalie en onder andere een aparte vergaderkamer voor het houden van besloten sollicitatiegesprekken. Alleen de buitenkant van deze 'mobiele stand op wielen' doet nog herinneren aan de oorspronkelijke Amerikaanse schoolbus, al ziet de bus er inmiddels totaal anders uit in het wit met rood-wit-blauwe strepen, luifels en promotieborden.

Partners

De Carrièrebus werkt samen met drie partners die elk op eigen wijze het concept ondersteunen. Monsterboard.nl ziet in de bus een originele manier om zijn activiteiten richting werkzoekenden te promoten en ondersteunt De Carrièrebus in de communicatie rondom het concept. Sara Lee levert de koffie- en theefaciliteiten en ziet De Carrièrebus als middel om zichzelf als werkgever te profileren. Tevens bestaat er een samenwerking tussen De Carrièrebus en TMF met betrekking tot het carrièregerichte programma van TMF, "Reaction; wat te doen voor je poen".

De Carrièrebus is een initiatief van Leon Tomassen en Günay Erenli, twee ondernemers met een achtergrond in de uitzendwereld en de arbeidsmarktcommunicatie. Naast De Carrièrebus B.V., zijn zij tevens eigenaars van een werving- en selectiebureau, genaamd Talentjobs.

Meer informatie op www.carrierebus.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.carrierebus.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (