Politie Zuid-Holland-Zuid

16/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-06-2008 o Persberichten district I

HELING
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is zondagmiddag 15 juni op de Bosboom Toussaintstraat aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. De politie had bij het zien van de fiets al snel het vermoeden dat het een gestolen fiets betrof. Nadat bleek dat de fiets inderdaad als gestolen te boek staat is hij door de politie in beslag genomen.

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 15 juni op het Van Bosseplantsoen een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was betrokken bij een aanrijding met alleen materiële schade tussen twee personenautos op deze locatie. Bij de (standaard) blaastest bleek de man een promillage van 1 te hebben waar maximaal 0,5 is toegestaan. De man is na verhoor met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld.

BURENRUZIE
DORDRECHT Zondagavond 15 juni heeft de politie een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden in zijn woning aan de Pijnenburg. De man heeft een langdurig lopend conflict met een aantal buren. De aanleiding voor de ruzie van zondag was dat een buurvrouw te hard zou hebben gereden over het woonerf, waardoor de dochter van de verdachte gevaar zou hebben gelopen. Een woordenwisseling hierover leidde ertoe dat de verdachte enkele buurtbewoners nat spoot met een tuinslang. Toen een buurtbewoner daarop verhaal kwam halen, ontstond er een worsteling waarbij de verdachte de buurtbewoner mishandelde. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau, waar hij na verhoor in verzekering is gesteld.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Bij een vechtpartij op de Almsvoetstraat zijn zondagavond 15 juni twee mannen uit Dordrecht van 32 en 22 aangehouden. Zij zouden in gevecht zijn geraakt na een woordenwisseling. Daarbij heeft één van de verdachten geslagen met een bromfietshelm. Bij de vechtpartij raakte een personenauto beschadigd die daar stond geparkeerd. Beide verdachten zijn door omstanders uit elkaar gehaald. Na de aanhouding zijn ze overgebracht naar het politiebureau, waar ze in verzekering zijn gesteld en worden gehoord.