Dienstenbond CNV

Nieuws

16 juni 2008

Werkgeversvoorstellen cao Reisbranche

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Reisbranche zijn gestart. Inmiddels heeft u kunnen stemmen over de voorstellenbrief die CNV Dienstenbond in wilde brengen. De leden zijn akkoord en de voorstellenbrief is dan ook aan de werkgevers verstuurd. Intussen hebben wij ook de voorstellen van de werkgever ontvangen. U treft die onderstaand aan.

Na de mondelinge toelichting van de voorstellen zijn nu de echte onderhandelingen gestart. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn krijgt u van ons uiteraard bericht.

* De werkgeversvoorstellen
De komende periode zal de branche te maken krijgen met in het algemeen een tekort aan personeel gezien de krapte op de arbeidsmarkt en meer specifiek met een tekort aan kwalitatief hoogwaardig personeel. Dit tekort is deels demografisch, maar komt deels ook door het imago van de branche in de arbeidsmarkt: leuk werk, maar weinig loopbaankansen en relatief lage salarissen. De branche is zich aan het ontwikkelen tot een servicebranche, waar klanten toegevoegde waarde vinden.
Wij stellen voor om in het najaar een topontmoeting te organiseren waarbij topmanagement, bonden, en experts de huidige arbeidsmarkt analyseren en richting geven aan een nieuwe campagne. Een nieuwe campagne gericht op hoogwaardig geschoold personeel moet gecombineerd worden met op de branche toegesneden onderwijs. Aan het huidige MBO niveau moet een servicecomponent en een verkopencomponent worden toegevoegd.
Deze ontwikkeling kan leiden tot een Travelcollege. Dit concept moet verder worden uitgewerkt, maar gestart kan worden met een beperkt aantal scholen: bijvoorbeeld hbo onderwijs samen met een geselecteerd aantal ROC's (bij voorkeur de scholen die Competent in Reiswerk invoeren).

* In het huidige loongebouw is onvoldoende ruimte voor goed functionerend personeel op het niveau van middelmanagement. Wij stellen daarom voor om aan het loongebouw schaal 8 toe te voegen. Het maximum van deze schaal kan dan EUR 3000,- per maand zijn. In schaal 1 ( minimum loon) zijn praktisch geen medewerkers ondergebracht, waarmee deze schaal kan verdwijnen.
* In de wet Flexibiliteit en zekerheid is vastgelegd dat na drie arbeidsovereenkomsten in drie jaar recht ontstaat op een vast dienstverband. Met name bij het gebruik van uitzendkrachten voorafgaand aan een dienstverband voor bepaalde tijd kunnen oneigenlijke effecten ontstaan. Wij willen vastleggen dat uitzendperioden niet meetellen bij het beoordelen van de termijnen.

* Ontziemaatregelen voor oudere werknemers zijn door de CGB verboden. Dat is de reden dat wij de extraverlofdagen voor ouderen genoemd in art. 17 wensen te schrappen. Een eventuele besparing kan worden ingezet bij een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Sociale partners in FOOR hebben al besloten om een dergelijk project te starten.

* Het saldo in het Fonds Kinderopvang zal moeten terugvloeien naar de werkgevers. Alle andere oplossingen brengen hoge kosten met zich mee, en/of zijn oneigenlijk.

* Het saldo van de Stichting Foor is al jaren ongeveer EUR 1 miljoen.
Wij verwachten gedurende meerdere jaren een substantieel bedrag te moeten besteden aan de arbeidsmarktcampagne nieuwe stijl, inclusief de verdere ontwikkeling van het onderwijs. Wij stellen voor het overschot aan het eind van 2008 vast te stellen, en dan te bezien of de premie voor 2009 kan worden verlaagd.
* Het pensioenfonds Global is er nog niet in geslaagd om volledig te indexeren. Langdurige korting op indexatie is schadelijk voor de uiteindelijke pensioenuitkomst. Om dit effect te voorkomen zal de premie moeten stijgen. Dit punt is al eerder besproken in 2006. Een andere oplossing is om de overschotten in FKR en FOOR eenmalig in het Pensioenfonds Global te storten. Complicerend werkt dat bij de oprichting van FKR en GLOBAL oprichtingsvrijstellingen zijn verleend. Alle ANVR organisaties betalen mee aan FOOR, maar een aantal heeft eigen oplossingen voor Kinderopvang en Pensioen.
* Werkgevers zijn bereid te lonen te laten stijgen met een percentage dat mede afhankelijk is van de uitkomst van de discussies over bovengoede onderwerpen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl.

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.