Gemeente Dronten


Ontwikkeling Kantoorvilla's aan De West stap verder

Op 3 juni jl. heeft het college van b. en w. ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Kantoorvillas De West. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwerpprocedure voor de realisatie van vijf kantoorvillas en een kantoorgebouw langs de zuidzijde van De West in Dronten. Ten aanzien van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht. De twee belangrijkste zijn de wijze van bestemmen van het grotere kantoorgebouw in het Beukenbosje en de ontsluiting van de vier kantoorvillas via de rotonde De West-Gildepenningdreef. Daarnaast is nadrukkelijk in het plan opgenomen dat er voldoende bos wordt gecompenseerd.

Inspraakreacties
Het voorontwerp bestemmingsplan heeft tot een vijftal inspraakreacties van buurtbewoners geleid. Deze reacties zijn verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan. De betrokken buurtbewoners zijn inmiddels geïnformeerd over het vervolg van de procedure.

Samenwerkende Verontruste Burgers van Dronten (SVBD) De SVBD hebben een reactie in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur ingediend. Het ging daarbij met name om de geschiktheid van De West als kantorenlokatie en de kosten en baten van het project. Op dit moment dient er nog een (pro forma) beroepschrift bij de rechtbank.

Besluitvorming
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van 16 juni tot en met 28 juli 2008 ter inzage. De gemeenteraad neemt binnen acht weken na afloop van de inzagetermijn een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Als er zienswijzen zijn ingediend, beslist de raad binnen vier maanden na afloop van de inzagetermijn.

Publicatiedatum: 16 juni 2008