KNHS


George de Jong vertrekt bij KNHS
16 juni 2008
George de Jong

George de Jong verruilt hippische sport voor innoverende functie bij InnoSportNL

ERMELO (KNHS) - Met ingang van 1 september 2008 legt de directeur topsport van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) George de Jong, 54 jaar uit Doetinchem, zijn werk neer. De Jong maakt een overstap naar InnoSportNL op Papendal, waar hij de functie van directeur zal gaan bekleden. In deze nieuwe werkkring gaat het er om naar nieuwe wegen te zoeken die Nederlandse sporters, sportorganisaties, kennisinstellingen en bedrijfsleven van innovatieve impulsen moet voorzien voor de sport in Nederland.

Binnen de hippische sport is De Jong ruim dertien jaar actief geweest en daarbij heeft hij aan de wieg gestaan van tal van noodzakelijke veranderingen. Die brede impulsen aan de hippische sport in alle disciplines hebben hem het afgelopen jaar de titel 'Paardensportman van het Jaar 2007' opgeleverd. Ook is De Jong één van de gezichtsbepalende architecten geweest achter de fusie van 16 hippische organisaties tot de ene KNHS, die op 1 januari 2002 gestalte heeft gekregen. Op projectmatige wijze zal hij vanuit zijn nieuwe baan in ieder geval de komende twee jaar bestrokken blijven bij de KNHS.

"Zijn kennis, ervaring en inzichten hebben de basis gevormd van de topsportstructuur die onze sportorganisatie nu kent. Daarmee is zijn visie bepalend geweest voor de successen die we nu in de hippische sport in alle disciplines boeken. Zonder overdrijving kan worden gesteld dat George de Jong de topsport binnen de KNHS de plaats heeft gegeven die haar toekomt. Daarnaast is er een heldere structuur in alle disciplines, met goede kaders, die hun sporen in de topsport hebben verdiend. Dankzij de vernieuwende inzichten en visies van De Jong is de positie van de KNHS als sportorganisatie binnen de kaders van FEI, NOC*NSF en overheden duidelijk versterkt. Wij zijn er van overtuigd dat in de komende jaren George de Jong vanuit zijn nieuwe baan blijk zal blijven geven betrokken en stimulerend richting de hippische sport te zijn", aldus de algemeen directeur van KNHS, John Bierling.

"Binnen de dynamiek van topsport en topsporters, waarvan George de Jong nadrukkelijk deel uitmaakt, passen nieuwe uitdagingen. Wij, als directie en bestuur van de KNHS, staan nu voor de uitdaging iemand te vinden die met dezelfde gedrevenheid inhoud en impulsen kan blijven geven aan het door de KNHS in gang gezette topsportbeleid. Met dit beleid heeft De Jong hippisch Nederland een echt topsportgezicht gegeven. Wij zijn George dankbaar voor wat hij in de afgelopen jaren in hippisch Nederland tot stand heeft gebracht en wij wensen hem alle goeds toe in zijn nieuwe baan", aldus Martien van den Heuvel, algemeen voorzitter van de KNHS.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto: George de Jong door www.melissen.net