Menzis


16 juni 2008

Luister mee naar Menzis.fm

Jaarverslagen saai? Welnee! Het online Jaarverslag 2007 van Menzis is heel toegankelijk, je klikt er zo doorheen. Inspelend op het thema `welzijn door muziek' is er bovendien een speciale actie waarbij klanten kunnen stemmen op hun favoriete nummer uit de Menzis Happy 100. Ook kun je luisteren naar het praatprogramma Menzis.fm dat ook als podcast is uitgegeven. Zo is het jaarverslag een belevenis!

Menzis communiceert haar financiële en sociale resultaten voor het derde achtereenvolgende jaar volledig online. Dit gebeurt duidelijk en aantrekkelijk voor alle stakeholders, dus ook de klant. Een online jaarverslag werkt goed, want je kunt er gemakkelijk in zoeken en de teksten zijn kort en toegankelijk. De dikke boekwerken zijn verleden tijd. Voor het eerst is het online jaarverslag nu ook helemaal in lijn met de vormgeving en structuur van de consumentenportal www.menzis.nl zodat een mooie eenheid ontstaat.

Welzijn door muziek

Het thema van het Jaarverslag 2007 is `welzijn door muziek', inhakend op de sponsoring van het Zondagochtend Concert. Muziek beïnvloedt gevoelens, het helpt ontspannen of juist beter presteren. De beleving van muziek bevordert bij mensen een gevoel van welzijn. Dat is minstens zo belangrijk voor de gezondheid als bewegen en gezond leven. Vanuit dit thema is het idee ontstaan om een praatprogramma over welzijn bij het jaarverslag te maken: menzis.fm. Dit programma is als podcast te beluisteren. Ook is een klantenactie opgezet om het jaarverslag aantrekkelijker te maken voor klanten, zij zijn immers onze belangrijkste stakeholders. Klanten kunnen in de Happy 100 stemmen op hun favoriete nummer en met hun motivatie mooie prijzen winnen.

Menzis.fm

Naast het online verslag is Menzis verplicht om een aantal gegevens ook in gedrukte vorm op te leveren. Daartoe is gekozen voor de vernieuwende vorm van een luisterboek. Hierin zit een cd met de uitzending van het praatprogramma over welzijn: Menzis.fm, dat wordt gepresenteerd door Hadassah de Boer. Gasten zijn Cees Veerman van Natuurmonumenten, Agnes Jongerius van de FNV, arts/wetenschapper Ivan Wolffers, zanger/componist Syb van der Ploeg en Roger van Boxtel. Het programma wordt opgeluisterd met diverse reportages: bij een Zondagochtend Concert, op straat en in het bedrijfsrestaurant van de FNV. Naast de cd met Menzis.fm bevat het luisterboek een cd met een Zondagochtend Concert en een cd-boekje met het Verslag van de Raad van Bestuur, de kerncijfers en `the making of' Menzis.fm.