Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

AWVN: Cie Bakker geeft handvatten voor actie

Datum: 16 juni 2008

De Commisie Arbeidsparticpatie (de `Commissie-Bakker') biedt werkgevers en werknemers waardevolle handvatten om zelf werk te maken van het arbeidsmarktvraagstuk. Dat stelt werkgeversvereniging AWVN in reactie op de langverwachte publicatie van het rapport van de officiële commissie, vanmorgen in Rotterdam.

Volgens AWVN moet het rapport door werknemers en werkgevers vooral gezien worden als een aanmoediging om de eigen arbeidsmarktsituatie in kaart te brengen en hoeft niet gewacht te worden op overheidsmaatregelen. Vooral betreft dit het onderdeel van het rapport (`Spoor 1') dat ingaat op het aan het werk krijgen en houden van mensen.

De Commissie-Bakker doet daarnaast voorstellen die tot doel hebben de werkzekerheid van werknemers te bevorderen en om werknemers te stimuleren om tot op hogere leeftijd door te werken. Ook daarin herkent AWVN een goede richting waarbij vooral de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en het uitgangspunt dat `activiteit moet worden gefinancierd en niet inactiviteit' op instemming van de werkgeversorganisatie mogen rekenen.

Het volledige rapport plus alle bijbehorende bescheiden vindt u hier: http://www.naareentoekomstdiewerkt.nl/