Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16-06)

TILBURG, 16 juni 2008

Vijf arrestaties na diefstal van champagne

OISTERWIJK: In de nacht van zondag 15 juni op maandag 16 juni arresteerde de politie vijf inwoners van Oisterwijk. Het vijftal wordt verdacht van diefstal van flessen champagne. Het feit werd gepleegd aan de Lind bij het evenement Oisterwijk Sculptuur.

Rond 02.50 uur werden de politie gewaarschuwd door
beveiligingsmedewerkers van het evenement. Op beveiligingsbeelden van bewakingscamera's was gezien dat drie mannen en twee vrouwen een afgesloten tent waren binnengegaan. Uit een aanwezige koelkast werden vervolgens enkele flessen champagne gestolen, alsmede enkele glazen. De bewakingsdienst was de groep gevolgd naar een woning in de Burgemeester Verwielstraat. In de woning arresteerde de politie vervolgens drie mannen (26, 27 en 28 jaar) en twee vrouwen (21 en 20 jaar) allen afkomstig uit Oisterwijk. Op de salontafel in de huiskamer stonden 5 gevulde champagneglazen.
Uit onderzoek bleek dat er twee flessen champagne, merk Laurent Perrier (waarde 34,95 per stuk) en vijf champagneglazen ( 3,95 per stuk) waren buitgemaakt. Tegen de vijf personen is proces-verbaal opgemaakt waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld.

Inbreker ingerekend

TILBURG: Een woninginbreker werd op heterdaad ingerekend in de Kardinaal van Enckevoirstraat. Zijn aanhouding vond plaats op maandag 16 juni om 00.30 uur. De man vernielde een ruit om het huis te betreden. Zowel de bewoner als omwonenden werden gealarmeerd door het glasgerinkel. De inbreker verschanste zich daarna in de tuin, die omsingeld was door buurtbewoners. De politie kon de man dus gemakkelijk inrekenen.Het bleek dat hij met een steen de ruit had ingegooid. De man is in verzekering gesteld en ingesloten. De verdachte is een zogenaamde veelpleger De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. Deze 37-jarige Tilburger wordt daarom binnen enkele dagen voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bikers betrappen fietsendief

TILBURG: Surveillerende bikers van de Tilburgse politie zagen een man zeulen met een fiets na afloop van Festival Mundial. Dat gebeurde zondagavond 15 juni 2008 omstreeks 22.30 uur in de Reigerstraat. De man ging er direct vandoor en liet daarbij de fiets achter. Controle wees uit dat de fiets nog op slot stond. De verdachte kon achterhaald worden en werd gearresteerd. Het ging om een 32-jarige Tilburger. Hij kreeg proces-verbaal vanwege de diefstal, die hij overigens bekende. De gestolen tweewieler werd in beslag genomen en gaat retour naar de rechtmatige eigenaar.

Botsende autodieven dumpen auto in kanaal

TILBURG: Zondagochtend 15 juni vond rond 07.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Broekhovenseweg / Pater van den Elsenplein Tilburg. Een personenauto botste tegen een lantaarnpaal waardoor de nodige schade ontstond. De veroorzaker en zijn passagier reden echter met hoge snelheid weg van de plaats van het ongeval, zonder hun identiteit bekend te maken.

Korte tijd later werd gemeld dat twee mannen een auto gedumpt hadden in het kanaal aan de Twentestraat. De daders waren er vervolgens op een scooter vandoor gegaan. Het bleek om een zwarte Nissan Micra te gaan. Het Duitse voertuig was op 14 juni gestolen. In de straat in Duisburg was een Nederlandse doorverbonden Fiat Uno achtergelaten. De Duitse politie heeft de 80-jarige eigenaar geïnformeerd over wat er met zijn auto gebeurd was.

Auteur: Jeroen Steenmeijer