Politiebond ACP

16 juni 2008

Kaderleden over arbeidstijdenregeling

Door: Alie Nijboer

9 juni sprak de ACP met kaderleden over de Landelijke Arbeidstijdenregeling (LAR). Hetzelfde onderwerp werd vrijdag besproken in het Coöperatieve Ondernemingsraden Politie (COP). Van wanneer, tot wanneer werk jij?

De arbeidstijdenregeling is een actueel onderwerp. De oude arbeidstijdenwet is namelijk niet meer van kracht. Daarmee zijn alle regionale afspraken vervallen. Er komt een nieuwe regeling die de arbeidstijden landelijk harmoniseert en standaardiseert. Het onderwerp bespreken wij deze week (19 juni) in het landelijk overleg (CGOP).

Om ons standpunt te bepalen zijn wij de afgelopen week in gesprek gegaan met en het COP en onze (kader)leden die actief zijn in de OR en bij het opstellen van de roosters in hun district of op hun bureau. Wij hebben met hen gesproken over de vormgeving van de regeling. Zij gaven antwoord op de vraag: hoe zorgen wij ervoor dat de regeling aansluit bij de behoefte van jou en je collega's? De uitkomsten van beide gesprekken nemen wij, net als de input vanuit de gesprekken binnen het COP, mee naar de landelijke overlegtafel.

Uiteraard houden wij je op de hoogte van de uitkomsten. Heb je een vraag over dit onderwerp stuur een e-mail naar de afdeling beleid.
---

Geef je stem...
Waardering: 4.0 uit 5. 1 stem(men).
Klik op een ster om je waardering vast te leggen.