Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (16/6)

BREDA, 16 juni 2008

Automobilist vernielt tuinen

CHAAM: De politie heeft zondagochtend rond 10.30 uur een 24-jarige man uit Chaam in de Dorpsstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van tuinen.

Bij de politie kwam zondagochtend een melding binnen dat er vannacht bij een woning aan de Ulicotenseweg een bestuurder met zijn auto door tuinen is gereden. Hierbij zijn planten omver gereden, de heg vernield en de bestrating uit de grond gereden. Met behulp van
getuigenverklaring kon de man zondagochtend worden aangehouden. Hij bekende de vernieling.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert man voor mishandeling ex-vriendin

BREDA: Een 34-jarige man uit Breda is maandagochtend rond 02.15 uur in de Hoge Vught in zijn woning aangehouden inzake huiselijk geweld. De man is in verzekering gesteld.

Agenten werden op straat door de 47-jarige vrouw aangesproken. Zij gaf aan dat haar ex-vriend haar geslagen had. De verdachte zou zich nog in de woning bevinden. De politie heeft hem daar aangehouden. Bij zijn aanhouding vertoonde de man recalictrant gedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld.

Politie pakt twee mannen op voor heling

BREDA: Zondagavond rond 21.15 uur hield de politie twee Bredanaars van 46 en 48 jaar. De 46-jarige man is opgepakt in de Putterstraat. En de 48-jarige man hebben agenten aangehouden op de Edisonstraat. Ze worden verdacht van heling. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding van de eigenaar dat zijn fiets te koop op Marktplaats zou staan. Agenten hebben onderzoek gedaan en ontdekten dat de verdachten meerdere goederen te koop aanboden op internet. Met toestemming van de Officier van Justitie zijn beide mannen aangehouden. De politie heeft een aantal fietsen en scooters in beslag genomen.

Politie pakt man op voor mishandeling

BREDA: Zondagavond rond 21.15 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Raamsdonksveer opgepakt in zijn woning in de wijk Kievitsloop. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin.

De politie kreeg rond 20.15 uur een melding van het slachtoffer. De 21-jarige vrouw zou door haar ex-vriend zijn geduwd. De vrouw heeft aangifte tegen de man gedaan. De man is meegenomen naar het bureau.

Man rijdt niet handsfree

BREDA: Zondagavond rond 18.30 uur is een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij reed bellend op de Roeselarestraat. Agenten gaven de man een stopteken. Omdat hij zich niet kon identificeren is hij meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt minderjarige jongens op voor diefstal in vereniging

PRINSENBEEK: De politie heeft zondag en maandag op verschillende locaties drie minderjarige jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal in vereniging. Daarnaast wordt de 15-jarige jongen ook verdacht van bedreiging. De jongens van 14 en 15 jaar zijn in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding van een bedreiging op de Markt waarbij een 19-jarige man uit Prinsenbeek het slachtoffer werd. Naar aanleiding van het opgegeven signalement stelde agenten een onderzoek in en konden de 15-jarige Bredanaar aanhouden op de Markt. In zijn bijzijn waren de twee andere verdachten. Later bleek dat het drietal mogelijk betrokken was bij een fietsendiefstal die eerder op de dag plaatsgevonden had. Het opgegeven signalement van getuigen kwam overeen met het drietal. De fiets is terug naar de eigenaar.

Politie neemt rijbewijs en autosleutels af van dronken automobiliste

ALPHEN: Zondagavond 15 juni kreeg de politiie melding over een auto, waarvan de bestuurder vermoedelijk dronken was. Het kenteken hoorde thuis in Baarle-Nassau. Op de Kapellekensweg in Alphen werd de bewuste auto gesignaleerd en aan de kant gezet. De 45-jarige bestuurster had alcohol gedronken. De vrouw wilde persé verder rijden. Om dat te voorkomen pakte de agent haar autosleutels af. De vrouw werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 775 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De hoge uitslag was reden om ook haar rijbewijs af te nemen. Daarnaast kreeg de verdachte proces-verbaal en een rijverbod van negen uur.

Auteur: Eefje Klijberg