Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 16 juni 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VenW/DGW 2008/927 08-VW-B-097 Onderwerp
Reactie op brief van Vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over Waterveiligheid 21e eeuw

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van uw brief van 16 mei jl. over de nota Waterveiligheid (uw kenmerk 08- VW-B-097), stuur ik u voorliggende brief.

Op 27 maart 2008 heb ik, tijdens het AO Watervisie, toegezegd dat in de loop van 2008 wordt teruggekomen op de actualisering van het waterveiligheidsbeleid en de herijking van het normenstelsel. Met deze brief wil ik u informeren over de voortgang van het project Waterveiligheid 21e eeuw (WV21), met specifieke aandacht voor de volgende twee punten: de verschijningsvorm van de nota Waterveiligheid en een technische briefing over de herijking van het normenstelsel.

Het project WV21 is in volle gang. Op 19 juni zal een landelijke conferentie plaatsvinden, waarin de voorgestelde beleidskeuzes worden voorgelegd en bezien op consequenties. De resultaten van het project WV21 zullen worden gebruikt in de reactie van het kabinet op de lange termijn visie van de Deltacommissie (verwacht in september). Daarnaast krijgen de resultaten van WV21 een plaats in het concept van het Nationaal Waterplan, dat eind van dit jaar de inspraak zal ingaan. Er zal derhalve geen zelfstandige beleidsnota Waterveiligheid verschijnen. Een overleg over het geactualiseerde waterveiligheidsbeleid zal in de context van de bovengenoemde nota's (reactie op Deltacommissie en concept Nationaal Waterplan) kunnen plaatsvinden.

Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

VenW/DGW 2008/927

In uw brief geeft u aan dat de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat de wens heeft uitgesproken om met mij van gedachten te wisselen over de voorgenomen herijking van het normenstelsel, i.c. de beleidsnota waterveiligheid 21e eeuw. Mijn voorstel is om voorafgaand aan mogelijke overleggen over bovengenoemde nota's (reactie op Deltacommissie en concept Nationaal Waterplan), de herijking van het normenstelsel in eerste instantie te bespreken in de vorm van een technische briefing (verzorgd door ambtenaren van het ministerie van VenW). Deze technische briefing zou in september kunnen plaatsvinden. Dit is conform de toezegging die ik heb gedaan tijdens het AO over de Watervisie op 27 maart jl.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa


---