Gemeente Bergen


Met dank aan subsidies
Fanfare Nooit Gedacht uit Wellerlooi : Aanschaf nieuwe instrumenten

Fanfare Nooit Gedacht uit Wellerlooi heeft het afgelopen jaar een flinke investering gedaan. Een aantal instrumenten, waaronder twee bassen, waren aan vervanging toe. Met name dankzij subsidies van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en ARS Donandi was deze investering mogelijk.

Aanschaf en onderhoud van instrumenten is een van de grootste kostenposten bij een fanfare of harmonie. Voorzitter Wil van Zwieten:"We waren erg blij met de diverse subsidies, anders hadden we ons een dergelijke investering niet kunnen veroorloven. Met name de bassen waren aan vervanging toe. En twee nieuwe bassen, dan praat je al gauw over een investering van E 9000,-". Naast de bassen werden ook enkele trompetten, bugels, een bastrombone, pauken en nog ander slagwerk aangeschaft.

Vrienden van de fanfare
De subsidie van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en ARS Donandi was bij deze grote investering erg belangrijk. Maar, zoals de voorzitter opmerkt, de steun van de inwoners van Wellerlooi voor de fanfare is nog belangrijker. Elk jaar organiseert de fanfare diverse acties om de financiën op peil te houden. En vorig jaar is de fanfare begonnen met de uitgave van een clubblad, D'n Uutlaotklep. Inwoners van Wellerlooi kunnen zich tegen een minimale bijdrage van E 20,- abonneren op dit clubblad en behoren dan tot de 'Vrienden van fanfare'. Wil van Zwieten: "De respons is enorm, daar zijn we erg trots op. Daaruit blijkt ook dat de inwoners van Wellerlooi de fanfare een warm hart toedragen. En dat is het allerbelangrijkste voor een vereniging".

Anja van Horen

Bestuurslid fanfare Nooit Gedacht

Telefoon (0478) 50 13 56 (nà 14.00 uur)


---- --