Ingezonden persbericht




Ook in 2009 gratis aanvullende zorgverzekering voor Rijswijkse minima

|          |                               |datum   |16 juni 2008                   |
|          |                               |nummer  |0806/5296                      |
Op 10 juni 2008 heeft de gemeenteraad besloten dat Rijswijkers met een minimuminkomen ook in 2009 een collectieve aanvullende zorgverzekering van de gemeente vergoed krijgen. Rijswijk is hiermee niet uniek, ook de omliggende gemeenten evenals 350 andere Nederlandse gemeenten hebben een dergelijke regeling voor hun inwoners.

Voordelen
De collectieve zorgverzekering heeft veel voordelen, zowel voor de inwoners van Rijswijk als voor de gemeente. Het belangrijkste voordeel voor Rijswijkers met een minimuminkomen is dat zij de mogelijkheid hebben om een goede aanvullende verzekering af te sluiten. De premie van de verzekering blijft betaalbaar doordat de gemeente Rijswijk dit bedrag voor zijn rekening neemt. De deelnemers betalen alleen de premie van de basisverzekering. Hiermee zijn vaak hoog oplopende kosten gedekt zoals tandarts- en orthodontiekosten en worden grote problemen voorkomen.

Deze regeling geldt voor alle mensen in Rijswijk met een minimuminkomen. Wanneer mensen vanuit de bijstand aan het werk gaan, kunnen zij in veel gevallen blijven deelnemen aan deze regeling. De prikkel om vanuit de bijstand aan het werk te gaan blijft hiermee gegarandeerd.

Voor de gemeente is het eveneens gunstig een collectieve verzekering af te sluiten. Ten eerste voorkomt het dat mensen slecht verzekerd zijn waardoor zij een beroep moeten doen op bijzondere bijstand voor ziektekosten. Al deze losse aanvragen brengen veel werk met zich mee. Ook is het voor de gemeente van belang te voorkomen dat mensen in de problemen komen doordat zij de hoge verzekeringspremie of de rekeningen niet kunnen betalen. Al met al besparen we als gemeente met deze collectieve verzekering een hoop tijd en geld wat het mogelijk maakt om de premie van de aanvullende verzekering te betalen voor de deelnemers.

Niet verplicht
Het is niet verplicht om deel te nemen aan de collectieve verzekering. Sinds de invoering van de collectieve verzekering is de regeling een groot succes. Er nemen ongeveer 1700 mensen aan deel (incl. kinderen tot 18 jaar).

Keuze zorgverzekeraar
Sinds 2006 heeft de gemeente Rijswijk een overeenkomst met verzekeraar Zorg & Zekerheid uit Leiden. Eind 2006 is onderzocht of zij de beste partij zijn om een dergelijke overeenkomst mee af te sluiten. Er is hierbij gekeken naar het vergoedingenpakket en naar de prijs (premie). Zorg & Zekerheid kwam en komt ook nu weer als beste uit de bus.

Voor nadere informatie(uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld, Communicatie gemeente Rijswijk, telefoon 070-326 18 24. -----------------------



---- --