Gemeente Utrecht


SV 2008, nr. 63 inzake sluiting Museumcafé Lombok


2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
63 Vragen van de heer P. Zwanenberg en mevrouw drs. M.C.Mos
(ingekomen 15 juni 2008)


Met ingang van vrijdag 13 juni, sluit moederbedrijf Stichting Cartesius Museumcafé Lombok. In het nabije verleden werd in een commissiebrief van de gemeente Utrecht vermeld dat er een nieuwe uitbater is beeld was die in gesprek zou gaan met de huidige eigenaar.

Van Stichting Cartesius begrijpen wij echter dat er door niemand contact met hun is opgenomen hierover. Het Museumcafé is een alom gewaardeerde ontmoetingsplek in de wijk Lombok. Een uniek café waar het goed toeven was voor alle mensen uit Lombok en de wijde omgeving om in dialoog te gaan maar waar ook verschillende culturele en maatschappelijke activiteiten ontplooid werden. Door de jaren heen bouwde het Museumcafé een enorme expertise op omtrent de geschiedenis van de volkswijk van vroeger en de multiculturele wijk die Lombok nu is.

GroenLinks zou het een groot verlies voor de wijk vinden als Museumcafé Lombok vrijdag definitief haar deuren heeft gesloten.

1. Is het college het met ons eens dat alles op alles gezet moet worden om Museumcafé Lombok te behouden?
2. Zo ja, hoe denkt het college dit te kunnen garanderen?
3. Is er nog sprake van een nieuwe uitbater?
4. Zo ja, hoe kan het dat er nog geen contact is geweest met Stichting Cartesius? Zo nee, waarop is het afgeketst en is de gemeente Utrecht op zoek naar een andere uitbater?
5. Wanneer is een doorstart van Museumcafé Lombok beoogd?


---- --