Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


03-06-2008
Voorlichtingsbijeenkomsten verpakkingenbelasting

Na bijna een jaar lobbyen en onderhandelen met de Kamerleden, het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst is het tijd om u te informeren over de wijze waarop de groenten- en fruithandel moet omgaan met de nieuwe Verpakkingenbelasting.
De verpakkingenbelasting betreft een complexe materie waarvoor een mondelinge toelichting van een expert uitermate zinvol is. Daarom organiseert Frugi Venta op maandag 16 juni en dinsdag 24 juni een voorlichtingsbijeenkomst in samenwerking met Nedvang.

De bijeenkomst op 16 juni wordt gehouden in het Van der Valk hotel in Ridderkerk en start om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.30 uur. Op 24 juni wordt een bijeenkomst gehouden bij NCB Nieuwegein.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder andere gesproken over: Voorgeschiedenis en algemene Uitgangspunten van de Wet Verpakkingenbelasting
Voorlopige aangifte
Teruggave Vpak bij indirecte export
Vereenvoudiging bij aangifte importverpakkingen Meermalige pallets en kratten
Loonverpakkers
Vrijstelling tot 15.000 kilo
Doorberekening Vpak aan binnenlandse afnemers
Handreiking Belastingdienst voor verpakkingenadministratie

U kunt u aanmelden door een mail te sturen aan info@frugiventa.nl met daarin uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer de namen van de deelnemers en de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen.