Ingezonden persbericht


COLT biedt zeer snelle connectiviteit met Turquoise

Amsterdam, 16 Juni 2008 - COLT, toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten, heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf gekoppeld is aan het Turquoise handelsplatform. Hiermee kan COLT zijn financi(le diensten klanten optimale connectiviteit bieden tot de nieuwe pan-Europese aandelenbeurs, die begin september volledig gelanceerd moet zijn.

COLT levert aan meer dan 1.000 financi(le klanten diensten door heel Europa en zal deze klanten verbinden met Turquoise middels de veel-bekroonde Ethernet service. Dit betekent een veilige, robuuste en supersnelle verbinding met het nieuwe trading platform.

"Turquoise biedt banken een aantrekkelijk alternatief om in Europese aandelen te handelen," zegt Gary Butters, managing director, Major Enterprise Division, COLT. "COLT heeft een onbetwiste track record in het leveren van connectiviteit met traditionele beurzen en wij kiezen ervoor om onze klanten ook toegang te geven tot nieuwe beurzen zodra die beginnen. Low latency wordt steeds meer een belangrijke succesfactor op electronische beurzen, omdat handelsstrategie(n geavanceerder en complexer worden. Onze Ethernet connectiviteitsoplossing is zo ontworpen dat het de snelste op de markt is."

Turquoise is een pan-Europees open aandelenplatform, waar alle deelnemers gelijke toegang hebben. Dit kan direct of via bedrijven zoals COLT. Er nemen meer dan 60 deelnemers deel aan de lancering en het is de verwachting dat dit aantal snel zal groeien in de loop van het jaar.

Turquoise is ontwikkeld om te concurreren met bestaande beurzen en alternatieve platforms. Turquoise wil zich onderscheiden op het gebied van technologie, kosten en de kwaliteit van de services. Het platform heeft voldoende liquiditeit vanaf dag één, omdat de negen leidende banken zullen handelen in de 300 leidende aandelen die gequote worden in het 'integrated book', met zo'n 1.200 andere aandelen in de 'dark book'.

"Zoals we vanaf het begin aan hebben gezegd, wij willen dat Turquoise vendor network connectiviteit kan bieden," voegt Yann L'Huillier, Chief Technology Officer van Turquoise, toe. "We zijn verheugd dat we COLT kunnen toevoegen aan onze lijst van netwerk aanbieders. Onze deelnemers hebben nu diverse keuzes op het gebied van toegang en onafhankelijke software vendor standpunt."

COLT hield een onderzoek begin dit jaar onder zijn investment banking klanten, waaruit het belang van low latency bleek voor hun electronische trading activiteiten. Iedere deelnemer zei dat latency 'kritisch' of 'erg belangrijk' was om met succes electronisch te kunnen handelen. Negentig procent zei dat ze verwachten dat de low latency nog verder omlaag gaat in 2008.

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, het MKB en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra.

COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT).Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.

Over Turquoise

Turquoise is een zelfstandige onderneming die een innovatieve, pan-Europees en open aandelenplatform biedt en alle deelnemers gelijk behandelt. Turquoise wordt ondersteund door de grootste investeringsbanken van Europa en heeft daardoor de benodigde liquiditeit vanaf dag één: een platform waar elke belegger toegang wil hebben. Turquoise's 'dark en visible pool' werken nauw samen om zo de aandelenmarkt op een effectievere manier te helpen met verbeterende prijzen. Deze unieke, geïntegreerde order pool, die dark en transparante orders combineert and matched, zal ertoe bijdragen om betere prijzen te creëren voor kleinere en grotere orders, terwijl het risico van informatielekken wordt tegengegaan. De clearing & settlement functie zal worden gedaan door EuroCCP, een dochteronderneming van DTCC, een coöperatie die meehelpt aan het verlagen van de totale kosten van beleggen. Meer informatie vindt u op onze website: www.tradeturquoise.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

COLT Telecom
Marketing Communications & PR Manager
Brigitte Buijs
020-888 20 20
brigitte.buijs@colt.net

Trimedia
Yurena Segredo Suárez
023-750 32 10
ysegredosuarez@trimedia.nl