Ingezonden persbericht


Persbericht

OFFICIËLE OPENING GEZONDHEIDSCENTRUM KORVELPLEIN 10 TE TILBURG

Zaterdag 14 juni openden Mediq Apotheek St. Joris en Huisartsen Korvelplein 10 officieel de deuren. Om te vieren dat het centrum in zijn nieuwe gedaante van start is gegaan, was er een open dag georganiseerd van 10:00 tot 15:00 uur. Iedereen kon op deze manier kennismaken met de dienstverlening van de huisartsen en de apotheek. Het zorgcentrum was versierd met ballonnen en een clown vermaakte het publiek met vrolijke acts. Kinderen konden zich vermaken op een springkussen.

De apotheker; Ton van Elten is erg enthousiast over zijn nieuwe apotheek: "De Mediq Apotheek is georganiseerd rondom de klant die bij ons centraal staat. We hebben met het hele team toegewerkt naar de opening en zijn erg trots op het eindresultaat."

De apotheker legt uit wat er zo bijzonder is aan de nieuwe formule: "Mediq Apotheek staat voor klantgerichtheid en zorg op maat. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een spreekuur voor de klanten en een uitgebreid assortiment aan zelfzorgmiddelen, voedingsupplementen en producten voor huidverzorging. Daarbij staan wij als apotheekteam altijd klaar voor persoonlijke advisering op maat. Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om geneesmiddelen thuis te laten bezorgen."

De huisartsen Hilbink, Rovers, de Ruijter, van Schoubroeck en Gerbranda (vanaf 1 januari 2009) gaan samenwerken met een uitgebreid ondersteunend team. Dit team bestaat onder andere uit de vertrouwde doktersassistente, een praktijkverpleegkundige, een diabetesverpleegkundige, een diëtiste en een GGZ praktijkondersteuner. Zij werken om de (chronische) zorg zo optimaal mogelijk te kunnen verlenen. Ook samenwerking met het maatschappelijk werk dat sinds een jaar in het pand is gevestigd wordt verstevigd.

Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat door deze samenwerking de dienstverlening naar de patiënten aanzienlijk is verbeterd. Goede medicatiebewaking, soepele procedures met betrekking tot herhaalreceptuur zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn geen vakantiesluitingen meer en het centrum beschikt over een moderne telefooncentrale, met een keuzemenu waaronder een receptenlijn en een spoedknop. Op deze manier krijgen patiënten snel de juiste mensen aan de telefoon.

Recente informatie en interessante nieuwtjes zijn te vinden op een informatieve website www.korvelplein10.nl. Informatie over de Mediq Apotheek is te vinden op www.mediq-apotheek.nl.