Tulip onderhandelt met CIC over toekomst commodore

Doorn, 16 juni 2008

Tulip Computers NV (Tulip) en Commodore International Corporation (CIC) onderzoeken gezamenlijk alternatieven ten aanzien van de wereldwijde exploitatie van het merk Commodore. Uitgangspunt bij deze besprekingen is een gezamenlijke basis te leggen voor een plan waarbij voor beide partijen een zo optimaal mogelijke situatie wordt gecreëerd.

Samen met CIC wordt gezocht naar een oplossing voor de huidige en toekomstige financieringsbehoefte, onder andere om de verkoop van de al ontwikkelde multimedia producten een nieuwe impuls te geven in bestaande en nieuwe markten en nieuwe producten te introduceren. Maar ook om tevens een gezond perspectief te verschaffen ten behoeve van het nakomen van bestaande financiële verplichtingen. Tulip wil bijdragen tot een wereldwijde exploitatie van het merk Commodore binnen de voor Tulip belangrijke domeinen ICT en CE. Maar ook wil Tulip door deze onderhandelingen op korte termijn haar belangen veiligstellen, waarbij voor Tulip een transparante situatie wordt gecreëerd met meer financiële zekerheid en daardoor bijdraagt aan het verder realiseren van de door Tulip gestelde strategische doelstellingen.

Tulip en CIC streven er naar op relatief korte termijn aanvullende informatie te verschaffen aan alle betrokken partijen.

Over Tulip

Tulip investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde segmenten van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Tulip innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Doorn (Nederland). Tulip heeft meer dan 300 medewerkers, verdeeld over 9 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.

Directiesecretariaat

Postadres

:

Postbus 191

3940 AD Doorn

Telefoon

:

0343 - 529829 b.g.g. 06 15 85 13 26

Fax

:

0343 - 529830

E-mail

:

press@tulip.com

Internet

:

http://www.tulip.com/