Persbericht

Son en Breugel, 16 juni 2008

VION tekent overeenkomst voor overname Grampian

VION heeft op 14 juni 2008 een overeenkomst getekend voor de overname van Grampian, een van de grootste voedingsmiddelenbedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Met deze overname versterkt VION zijn positie in het Verenigd Koninkrijk. VION is op deze markt al actief met varkensvlees, bacon- en verse (ontbijt)worstjes. De overname wordt voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.

"Deze aankondiging bewijst hoeveel belang VION hecht aan de Engelse markt. Het credo van VION is 'Passion for Better Food' en Grampian speelt een belangrijke rol bij het realiseren van deze strategie," aldus Daan van Doorn, voorzitter van de Raad van Bestuur van VION. "De nieuwe combinatie wordt een vooraanstaande speler in de Engelse voedingsmiddelenindustrie. Samen met het management van Grampian willen we de samenwerking met onze retailklanten verder intensiveren door te investeren in Grampian, kennis met elkaar te delen en partnerships op te bouwen."

Investeren
VION is één van Europa's grootste voedingsmiddelenbedrijven. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in de agrarische- en vleessector en is daarmee stevig verbonden. VION heeft een centrale positie in de productiekolom en vertaalt markt- en consumentenontwikkelingen naar de agrarische sector. VION levert hiermee een actieve bijdrage aan en investering in een duurzaam toekomstperspectief voor de agrarische sector in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bestaande bedrijfsactiviteiten
VION heeft momenteel vier verschillende bedrijfsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Key Country Foods is een belangrijke producent van bacon voor de retailmarkt. VION heeft daarnaast een meerderheidsaandeel in J&J Tranfield, een vooraanstaande producent van pizza en ontbijtworstjes. VION Food UK Ltd is verantwoordelijk voor de verkoop van bacon, vers varkensvlees, rundvlees en gemaksvoeding op de Engelse markt. Het VION-bedrijf Oerlemans Foods is actief in de verkoop van vriesverse groenten, aardappelproducten en fruit via haar Engelse verkoopkantoor.

Grampian
Grampian is in 1980 in Schotland opgericht en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende Britse voedingsmiddelenbedrijven die de belangrijke retailers voorziet van kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 17.500 mensen (waarvan 4.500 in Thailand), realiseert een jaarlijkse omzet van £1.7 miljard (EUR 2,5 miljard) en heeft productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en Thailand. Het hoofdkantoor is gevestigd in Livingston, Schotland.

UK management
Grampian wordt geïntegreerd in de nieuwe VION-divisie VION UK. Deze nieuwe divisie wordt rechtstreeks bestuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk onder leiding van Ton Christiaanse die de functie van CEO VION UK gaat vervullen. Momenteel is Ton Christiaanse COO van de divisie Convenience. Peter Barr, voormalig voorzitter van de Britse Meat en Livestock Commission wordt non-executive chairman van VION UK.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie divisies: Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,1 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 18.000 medewerkers. VION is niet-beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en tuinbouworganisatie ZLTO met 18.000 leden. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel in Nederland.

================