Ingezonden persbericht


16 juni 2008
PERSBERICHT

Hetveem theater in Amsterdam telt af voor de zomerstop

In de maanden juni en juli heeft hetveem theater nog enkele verrassende voorstellingen op het programma staan. Van 18 t/m 21 juni is in Playtime! 2 2008 de eindvoorstelling Spaar ze alle negen te zien van afstuderende Mime studenten Amsterdam onder eindregie van Lotte van den Berg. Van 25 t/m 27 juni vindt Sounds like Theatre plaats in hetveem theater, de eindejaarspresentaties van Valentin von Lindenau, Mattijs Verhallen en Signe Tollefsen van de Popafdeling van het Conservatorium Amsterdam. Daarnaast zijn de werkplaatsproducties Wild Boys van Willemijn Zevenhuijzen en Schemer van Le Nu Perdu deze zomer te zien op het Over het IJ festival op respectievelijk 3 t/m 13 juli (m.u.v. 7 juli) en 5, 6, 12, 13 juli.

Playtime! 2 - hetveem coproductie
Sinds 2003 organiseert hetveem theater in samenwerking met de Mime opleiding Amsterdam: festival Playtime! Evenals vorig jaar is het programma opgesplitst in 2 delen. Het eerste deel, met eigen werk van de 4e jaars studenten, was in april te zien in hetveem theater. Van woensdag 18 juni t/m zaterdag 21 juni is Playtime! 2 te zien met de eindvoorstelling Spaar ze alle negen van de negen afstuderende Mimestudenten Christina Flick, Melih Gençboyaci, Marie Groothof, Hilde Labadie, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Bas van Rijnsoever, Ariadna Rubio Lleo, Daan Simons. De eindregie is in handen van Lotte van den Berg (Toneelhuis Antwerpen). Op zondag 22 juni is de voorstelling ook te zien in het ITs festival.

Sounds like Theatre - gastprogrammering
In het avondvullende Sounds like Theatre presenteren drie eindejaarsstudenten van de Popafdeling van het Conservatorium Amsterdam verschillende benaderingen van theatrale concerten in: SPIDER, mimusicografie en punk ballet door Zabutix, Valentin von Lindenau, Folk Noir van singer/songwriter Signe Tollefsen en de cabaretvoorstelling Tot Nu Toe van Mattijs Verhallen.

Wild Boys en Schemer - hetveem werkplaatsproducties en hetveemcoproductie ism Over het IJ Festival "You may be born a woman, but you are also made into a woman for the rest of your life" (Simone de Beauvoir) In Wild Boys hebben drie vrouwen zich verenigd in een mannenrockband. In een door henzelf ingerichte garage transformeren zij in mannelijke idolen die met gepaste nonchalance en sexappeal hun muziekinstrumenten weten te bespelen. Buiten deze vier muren moeten de bandleden voldoen aan het heersende, maar voor dit drietal bovenal, knellende vrouwbeeld. Wild Boys is een fysieke en beeldende voorstelling met live-muziek van en door Willemijn Zevenhuijzen met Suzan Boogaerdt en Kim van Zeben. In Schemer onderzoekt Le Nu Perdu het gebied tussen donker en licht, tussen slapen en wakker zijn. De toeschouwer betreedt de wereld van de fantasie, waar de droom zich vermengt met de nachtmerrie en de werkelijkheid. In de grote stilte explodeert de wereld. Iedereen zweeft door het heelal op een korrel aarde. Af en toe zwaaien we naar elkaar. In het voorbijgaan. Het gevoel van vliegen is groots. "Slechts vijf mensen telt het publiek van 'Schemer'. De nieuwe, zintuiglijke productie van theatercollectief Le Nu Perdu is klein van opzet, maar groots in effect" (Janneke Robers, www.theatercentraal.nl) Het Amsterdamse performance-collectief Le Nu Perdu bestaande uit Malu Peeters, Andrea Dragstra en Jonna Schipper maakt (muziek)theater en performance voorstellingen waarin zij intieme werelden scheppen en een intense, persoonlijke theaterervaring willen bereiken. Schemer was eerder te zien als work in progress tijdens het TF Fringe Festival 2007.

Hetveem theater is van 11 juli t/m 17 augustus gesloten. Het theater opent haar deuren weer op 1 september met een vers aanbod van nieuwe eigen producties en gastproducties uit de mime, theater, dans en muziek. Tijdens de zomerstop zijn de hetveem producties Creating Sense, Enter my Bubble, 37º en PJS nog op reis te zien in binnen- en buitenland. Meer informatie over de lopende producties en het aanbod in het nieuwe seizoen kunt u lezen in onze maandfolder van september/oktober en op www.hetveemtheater.nl