Bond van Nederlandse Architecten

Maandag, 16 juni 2008

Architectuur & politiek: van achterkamertjesroute tot prachtwijk

Ook zo benieuwd hoe de Haagse achterkamertjes eruitzien? En wat is er geworden van de wijk Roombeek na de vuurwerkramp? Tijdens de Dag van de Architectuur, krijgt het publiek dé kans om architectuur te beleven. Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 21 én 22 juni te bezoeken.

Het thema van dit jaar - Architectuur & Politiek - is op vele manieren ingevuld. Zo is er onder andere naast de `achterkamertjesroute' in Den Haag en de rondleiding door de wijk Roombeek in Enschede waar woningen van binnen en buiten bekeken mogen worden, ook een fietstocht langs de favoriete gebouwen van de vier grootste fracties in Houten en gaan architecten en lokale politici met elkaar in gesprek over prachtwijk Woensel-West in Eindhoven.

In vijftig verschillende gemeenten in Nederland worden rondleidingen, lezingen, excursies, tentoonstellingen en kinderactiviteiten georganiseerd. Het complete programma is te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl.

De Dag van de Architectuur trok vorig jaar 175.000 bezoekers en vindt dit jaar voor de 22e maal plaats. Op initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) wordt de Dag van de Architectuur georganiseerd in samenwerking met onder meer lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten, en vele vrijwilligers. Samen spannen zij zich in voor een interessant aanbod van uiteenlopende activiteiten voor het grote publiek tijdens de Dag van de Architectuur.