Gemeente Purmerend

Project Jongeren Centraal van start

17 juni 2008

Organisaties werken samen aan de toekomst van jongeren

Op maandag 16 juni is het project Jongeren Centraal van start gegaan. Dit project is erop gericht jongeren beter en sneller te helpen, door een samenwerking van de gemeente en ketenpartners (o.a. het Jongerenloket, CWI en UWV, RMC, Bureau Jeugdzorg, politie, de leerplichtambtenaar). Met deze samenwerking voorkom je dat signalen niet worden opgepakt, of dat organisaties voor een deel hetzelfde werk doen. Tijdens een startbijeenkomst in de Raadzaal van het stadhuis is uitgebreid uitleg gegeven over het project.

Jongeren Centraal signaleert actief belangrijke gebeurtenissen in het leven van jongeren. Zoals het einde van een opleiding of dienstverband, emigratie van een ouder of detentie. Vervolgens wordt bepaald of de gebeurtenis moet leiden tot dienstverlening. En wie van de samenwerkende partijen deze dienstverlening moet aanbieden. Instanties kunnen zo in actie komen, (vaak) nog voordat een jongere zichzelf meldt.

Projectleider Thijs Duysens gaat deze zomer nog de betrokken partners binnen de keten van arbeid, inkomen, onderwijs, reïntegratie en zorg benaderen om samen te kijken op welke wijze deze organisaties aan kunnen sluiten bij de geïntegreerde samenwerking.

Een geautomatiseerd systeem ondersteunt de gezamenlijke dienstverlening. Betrokken organisaties op het gebied van werk, inkomen, scholing en opleiding, jeugdzorg en politie kunnen hier gebruik van maken. Dit systeem zorgt ervoor dat dienstverleners op tijd de juiste dienstverlening opstarten en toont de gemachtigde medewerkers alle relevante klantinformatie.

De jeugd is de toekomst. Gelukkige, goed opgeleide, werkende en gezonde jongeren maken Purmerend mooier, beter en leuker. Dus moeten we in onze jeugd investeren met gerichte aandacht. Waarbij de vele organisaties die actief zijn op het gebied van dienstverlening aan jongeren ook echt proactief samenwerken zonder 'overlap'.