Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 17-06-2008

Gefeliciteerd

MAARSSEN Een fietser werd in de vroeg ochtend van dinsdag 17 juni aangehouden omdat hij op een kennelijk gestolen fiets reed. Hij bleek jarig te zijn.

Rond 04.45 uur zagen agenten een man over de Binnenweg fietsen met een vrij nieuw uitziende fiets van een duurder merk. Het viel hen op dat het originele slot van de fiets ontbrak en dat de fiets was beschadigd op de plaats waar het slot had gezeten. De agenten gaven de fietser een stopteken. Hij bleek zich niet te kunnen identificeren.

Bij de meldkamer werd het framenummer van de fiets nagevraagd, maar de fiets stond niet als gestolen gesignaleerd. De fietser verklaarde ongeveer een maand geleden de fiets in Utrecht voor 15 euro te hebben gekocht van een vermoedelijk verslaafde man. De fietser, een 23-jarige man uit Maarssen en nota bene jarig, werd aangehouden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslag genomen.

Alcoholcontrole: lopend verder

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juni van 00.30 uur tot 01.30 uur op meerdere plaatsen langs de Provinciale weg N201 een alcoholcontrole gehouden.

In totaal 31 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken. Het viel de agenten wel op dat terwijl zij ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Provinciale weg aan het controleren waren, een man deze gelegenheid verliet. De man stapte echter niet in zijn auto, maar koos voor de benenwagen en liep langs de Provinciale weg naar huis.

Cameratoezicht

MAARSSEN Een fietsdief werd op maandag 16 juni dankzij cameratoezicht op heterdaad betrapt.

Rond 22.35 uur zagen agenten via cameratoezicht dat een man zich op de Safariweg ter hoogte van de fietsenstalling erg verdacht gedroeg. Hij keek schichtig om zich heen en probeerde meerdere malen fietsen uit het rek te trekken. Vervolgens demonteerde hij een voorwiel van een fiets en liep daarmee weg.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Maarssen, aan. Het wiel en de fiets waar het wiel uit was gehaald, werden in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Overstekende scooter

MAARSSEN Een automobilist zag op maandag 16 juni te laat dat er door een auto voor hem geremd werd, hij botste er bovenop.

Rond 15.55 uur reed een 42-jarige vrouw uit Maarssen over de Straatweg. Op de kruising met de Sportparkweg wilde zij rechtdoor rijden en had groen verkeerslicht. Plotseling zag zij dat een scooter de weg overstak en remde zij. Een achter haar rijdende 22-jarige automobilist uit Utrecht zag te laat dat zij remde en botste tegen haar op. De scooterbestuurder heeft de aanrijding waarschijnlijk niet gemerkt en is doorgereden. De Maarssense had last van haar nek en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Motorrijder zwaar gewond

WOERDEN Een motorrijder raakte op maandag 16 juni zwaargewond bij een aanrijding met een bestelauto met aanhangwagen.

Rond 08.25 uur reed een 23-jarige man uit Woerden met zijn bestelauto met aanhangwagen over het Rietveld, komende uit de richting van Woerden. Op een gegeven moment sloeg de Woerdenaar links af om een inrit op te rijden. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende 36-jarige motorrijder uit Nieuwerbrug. De motorrijder ging vol in de remmen, gleed onderuit en botste tegen de bestelauto.

Met ernstig letsel werd de Nieuwerbrugger per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en hij is daar opgenomen. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.