Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 juni 2008

Twee jongens aangehouden na plaatsen grafitti

Almelo

Twee Almelose jongens van 13 jaar zijn maandagavond 16 juni in Almelo aangehouden nadat ze bij een school waren betrapt toen ze met een viltstift bezig waren een schuurtje te bekliederen.

Maandagavond 16 juni om ongeveer 19.50 uur werd gemeld dat een lerares van basisschool de Bonkelaar aan de Jan Tooropstraat twee jongens had betrapt die met een vilstift bezig waren een schuurtje bij de school te bekliederen.

De lerares droeg de beide jongens over aan de politiemensen die terplaatse kwamen en deze namen de twee, Almelose jongens van beide 13 jaar, mee naar het bureau. Hier bekenden beiden en zijn ze doorverwezen naar Halt. Na het afleggen van de verklaring zijn ze door hun respectievelijke ouders op het bureau afgehaald. (08-076895)

Recidivist moet rijbewijs inleveren

Hengelo

Een 50-jarige automobilist uit Hengelo kon dinsdagmorgen 17 juni zijn rijbewijs inleveren nadat was geconstateerd dat hij een veel te hoog promillage had. Ook in januari van dit jaar was dit reeds het geval geweest.

Dinsdagmorgen 17 juni werd om ongeveer 01.10 uur een 50-jarige automobilist uit Hengelo gecontroleerd op de Langestraat in zijn woonplaats. Bleek dat hij te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.45 promille uit. Bovendien werd duidelijk dat de 50-jarige ook op 16 januari jl. voor eenzelfde feit aan het bureau was geweest, toen was de uitslag van de ademanalyse 1.10 promille.

Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-078948)

Man aangehouden die niet wil voldoen aan een bevel of vordering van de politie

Enschede

Een 31-jarige Enschedeër is dinsdagmorgen 17 juni aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel van een politieman om naar huis te gaan. Het bevel werd gegeven omdat mensen in de omgeving last hadden van het luidruchtige communiceren op straat waar ook de 31-jarige bij betrokken was.

Maandagavond 16 juni werd om ongeveer 23.30 uur gemeld dat er op de Gelderlandstraat in Enschede een vechtpartij gaande was. Toen de politiemensen arriveerden was er niemand meer op straat en werd doorgegeven dat de vechtenden een woning in de buurt waren binnengegaan. Hier werden twee van de drie vechtenden aangetroffen en na het verhaal over het waarom aangehoord te hebben vertrokken de politiemensen weer. Men zou het rustig houden.

Ongeveer twee uur later, dinsdagmorgen de 17e rond 01.30 uur werd gemeld dat een aantal personen erg luidruchtig met elkaar communiceerden op de Gelderlandstraat. Werden meerdere buurtbewoners aangetroffen en na het verzoek gedaan te hebben om naar binnen te gaan, voldeed iedereen daaraan met uitzondering van een (1) persoon. Deze, een 31-jarige Enschedeër, wilde ook niet toen de politiemensen hem dit vorderden. Hierop is hij voor het niet voldoen aan bevel of vordering aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de dinsdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-078941)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Losser

Een 58-jarige bestuurder van een bromfiets uit Losser is maandagmorgen 16 juni bij een ongeval in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij geen voorrang kreeg van een automobiliste ook uit Losser.

Maandagmorgen 16 juni werd om ongeveer 07.15 uur gemeld dat er op de kruising Denekamperdijk - Patrick van Hoevellaan in Losser een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 49-jarige automobiliste uit Losser, rijdend over de Denekamperdijk geen voorrang had verleend aan een bromfietsbestuurder toen zij linksaf de Patrick van Hoevellaan wilde inrijden. De vrouw verklaarde dat zij door de laagstaande zon de bromfiets niet had gezien.

De bromfietsbestuurder, een 58-jarige inwoner van Losser, werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in ieder geval ter observatie is opgenomen. (08-076490)

Fietster gewond na aanrijding met personenauto

Rijssen

Een 72-jarige mevrouw uit Moerkapelle raakte maandagmiddag 16 juni in Rijssen gewond toen ze op haar fiets werd aangereden door een bestuurder van een bestelauto.

Maandagmiddag 16 juni werd om ongeveer 16.00 uur gemeld dat op de Oosterhofweg ter hoogte van de Kasteellaan in Rijssen een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een fietster gewond was geraakt.

Bleek dat een 72-jarige mevrouw uit Moerkapelle samen met haar echtgenoot over de Oosterhofweg had gefietst. Ze fietsten samen een stilstaande bestelauto voorbij die in het voorbijgaan optrok en daarbij de 72-jarige mevrouw aanreed. De bestelauto werd bestuurd door een 42-jarige man uit Rotterdam.

De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-076802)

tel. 053-4555588


---- --