Gemeente Soest

Soest krijgt blikvangers

Datum: 17/06/2008

Wethouder en brugklassers wijden blikvanger in

Soest krijgt blikvangers.

Wethouder Krijger én een grote groep brugklassers van het Griftlandcollege hebben vrijdagochtend 13 juni de nieuwe blikvanger aan de Stadhouderslaan ingewijd. Al fietsend mikte iedereen er een leeg blikje energy-drank in.

Wethouder krijger deelt de blikjes uit.

Die blikjes energie-gevende frisdrank had wethouder Krijger van te voren op school uitgedeeld.

Voor de brugklassers was wethouder Krijger geen vreemde meer. De wethouder en het Griftlandcollege doen vaker projecten samen om zo leerlingen meer te betrekken bij de eigen woonplaats.

Oppepper

Het kan haast niet anders of de brugklassers, die vrijdagochtend achter wethouder Krijger aanfietsten, hebben voorlopig extra veel zin om energie te steken in een schonere omgeving.

De leerlingen op de fiets samen met Wethouder Krijger

Wethouder Krijger samen op fiets met de leerlingen.

Nadat de lege blikjes energydrank keurig in de blikvanger waren gemikt, trakteerde de wethouder iedereen die voor een schoner Soest gescoord had ook op iets lekkers. Een reep chocola, die als je de reclame mag geloven, direct energie geeft.

Nieuw voor Soest

Blikvangers zijn voor Soest en Soesterberg nieuwe wapens in de strijd tegen zwerfafval. Ze worden neergezet in het kader van het project 'Zwerfafval, dat pakken we samen op' en wel langs routes waar veel scholieren fietsen.

In totaal worden er tien blikvangers geplaatst.

Locaties waar blikvangers komen: Stadhouderslaan, Vredehofstraat, Beckeringstraat/Koningsweg, Koningsweg, fietspad Dorpsstreek (2x), Birkstraat, Soesterbergsestraat en in Soesterberg: de Banningstraat en langs het fietspad naar Zeist.

.