Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2070822960

Vragen van het lid Ortega-Martijn (ChristenUnie) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de subsidieverlening aan COC Nederland. (Ingezonden 16 juni 2008)


1
Bent u op de hoogte van het bericht "Van Dalen niet vrijwillig weg bij COC"? 1)


2
Klopt het daarin vermelde feit dat COC Nederland al twee jaar geen goedkeuring kan krijgen van de accountant en dat de schuldenlast van het COC is opgelopen tot minimaal 1 miljoen euro?


3
Klopt het in het bericht vermelde feit dat 800.000 Euro die het COC als projectsubsidie van de overheid heeft ontvangen voor komende plannen al niet meer in kas zitten?


4
Heeft u in het debat over de homo-emancipatienota aangegeven dat het COC is gevraagd om voorstellen in te dienen op basis waarvan u kan besluiten voor een bedrag van drie ton jaarlijks structurele subsidie ten behoeve van de homobeweging in brede zin aan deze organisatie te verstrekken? Was u toen al op de hoogte van de schuldenlast van het COC? Is deze subsidie inmiddels verstrekt? Welke projecten liggen aan deze subsidie ten grondslag?


5
Kunt u een totaaloverzicht geven van de subsidies die aan het COC zijn verstrekt en met het oog op welke projecten dit is gedaan?


6
Op welke wijze gaat u er zorg voor dragen dat de toegezegde subsidies rechtmatig en doelmatig worden ingezet?


7
Kunt u de verzekering geven dat de toegezegde subsidies niet worden ingezet om eventueel financieel wanbeheer uit het verleden te compenseren?


8
Wat betekent volgens u de ontstane situatie voor de centrale rol die aan het COC is toegekend bij het homo-emancipatiebeleid?

.

1) Reformatorisch Dagblad, donderdag 12 juni 2008

Toelichting:
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van het lid Van der Vlies (SGP), ingezonden 13 juni 2008 (vraagnummer 2070822810)