Gemeente Best

Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding voor scheidend raadslid D. Kroot

17-06-2008

Burgemeester mevrouw A.M. Demmers - van der Geest heeft maandag 16 juni jl. tijdens de raadsvergadering een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer D. Kroot. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester reikt onderscheiding uit aan D. Kroot Afscheid gemeenteraad

Op maandag 16 juni neemt heeft de heer D. Kroot afscheid genomen als lid van de gemeenteraad. De heer Kroot was namens het CDA vanaf 1990 tot heden met een onderbreking van 2 jaren onafgebroken raadslid van de gemeente Best. Met een gedegen dossierkennis, gekoppeld aan een sterk ontwikkeld politiek gevoel, was hij een deskundig raadslid met veel invloed op de besluitvorming. Hij was fractievoorzitter van het CDA en als gevolg daarvan ook lid van het zogenoemde Seniorenconvent. Mede door die functie was zijn inbreng op het politiek bestuurlijke vlak groot.

Actief vrijwilliger
Ook op sociaal-cultureel gebied heeft de heer Kroot zich verdienstelijk gemaakt. Met name zijn inzet voor Scouting Oud Best en Stichting Karnavalsfederatie zijn van belang gebleken voor de verdere ontplooiing van deze instellingen. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad in de organisatie van het vijfdaags (alcoholvrij) carnavalsfeest voor de Bestse jeugd in een tent in het centrum van Best (2008).

De oprichting van Tafelronde 193 (een charitatieve instelling) in Best is mede op zijn initiatief tot stand gekomen.

---


* Meer nieuws