Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (17/6)

BERGEN OP ZOOM, 17 juni 2008

Beginnende dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht op de Antwerpseweg een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 530 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij valt immers onder de categorie beginnend bestuurder.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die nog geen vijf jaar een geldig rijbewijs heeft. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Arrestaties voor niet voldoen ID-plicht

HALSTEREN: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.50 uur op de Dorpsstraat twee mannen, een 24-jarige man uit Ossendrecht en 52-jarige man uit Bergen op Zoom. De politie ging ter plaatse na een melding dat er vier personen rondliepen met een breekijzer. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen in een auto zitten, terwijl er één naast het voertuig stond en een vierde man net aan kwam lopen. Ze bleken van plan te zijn om het oude politiebureau te kraken. Twee mannen die zich niet konden legitimeren zijn aangehouden. Nadat hun legitimatiebewijzen aan het bureau waren gebracht, zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. Zij hebben een proces-verbaal gekregen.

Politie houdt snelheidscontrole in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie heeft maandagmiddag op de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 870 passanten werd gecontroleerd. Daarvan waren er 51 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 76 km / uur.

Automobilist onder invloed drugs, aangehouden na verkeersongeval,

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond omstreeks 18.45 uur langs rijksweg A-58 een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt met zijn auto een aanrijding veroorzaakt te hebben terwijl hij onder invloed was van drugs (speed) . Zijn bijrijder, een 48-jarige man eveneens uit Dordrecht werd later gisteravond aangehouden op de Hulsdonksestraat omdat hij was weggerend na het ongeval.

De 37-jarige verdachte was met zijn auto betrokken bij een verkeersongeval op de rijksweg. Hij reed met zijn voertuig over de linkerrijstrook van de A-58 komende vanuit de richting van de A17. Naast hem reed een 45-jarige man uit Halsteren. Op een gegeven moment wisselde de Dordrechtenaar van rijstrook door naar rechts uit te wijken, zonder de automobilist uit Halsteren voor te laten gaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding.

Het verkeersongeval werd aanvankelijk als letselaanrijding doorgegeven. Vandaar dat ook de brandweer en GGD ter plaatse gingen. De auto's lagen achterstevoren in de sloot tussen de invoegstrook vanuit Breda naar Bergen op Zoom en de spoorwegovergang. De agenten zagen dat de 37-jarige bestuurder onvast ter been was, dat hij rolde met zijn ogen en ongecontroleerde bewegingen met zijn lichaam maakte. Ook sprak hij wartaal. Hij was kennelijk onder invloed van drugs. Dat gaf hij later aan het bureau ook toe. Hij had naar eigen zeggen speed geslikt. Een GGD arts heeft van hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder arresteerde de politie in verband met deze zaak op de Hulsdonksestraat een 48-jarige man uit Dordrecht. Hij was inzittende in de auto die de aanrijding had veroorzaakt en was daarna weggerend.

Politie onderzoekt schoolinbraak

OUD GASTEL : Vanmorgen is omstreeks 08.30 uur ontdekt dat in een basisschool aan de Mgr Meeuwissenstraat is ingebroken. De dief heeft een LCD monitor buit gemaakt. De inbreker heeft een halve stoeptegel door het raam van een kantoor gegooid. Hierna was het mogelijk om van buiten af middels handreiking de monitor van het bureau te pakken. Dit lukte ondanks dat het scherm met een slot van het bureau zat bevestigd. De politie heeft van de directeur een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Snorfietser breekt pols bij eenzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM - Bij een eenzijdig ongeval raakte gisteravond in de Kastanjelaan een 41-jarige vrouw, afkomstig uit Bergen op Zoom gewond. Ze is met een polsfractuur overgebracht naar Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom De vrouw reed als bestuurster op een snorfiets over de Kastanjelaan in de richting van de Wouwsestraatweg. Op de Kastanjelaan verloor ze de controle over haar snorfiets en botste vervolgens tegen een zuil van een verkeersheuvel. Ze kwam daarbij ten val en liep letsel aan haar arm op.

Zes bromfietsers bekeurd bij controle in Halsteren

HALSTEREN: De politie heeft vanmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Tholenseweg. De agenten hadden zich geposteerd bij de rotonde nabij de Nieuw Bijmoersweg. Er werden twee bromfietsbestuurders bekeurd die geen certificaat hadden. Verder waren er vier bestuurders die een bromfiets bij zich hadden met een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd).

Auteur: Willem van Hooijdonk