CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fcda-sportdag.jpg&tabid=157&mid=1 006&language=nl-NL] 17 juni 2008 - -
CDA Sportevenement

Op vrijdag 13 juni vond in het stadion van Sparta in Rotterdam het CDA sportevenement plaats. Naast 150 CDA gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeesters waren veel CDA prominenten aanwezig waaronder Gerda Verburg, Marja van Bijsterveld, Ab Klink, Piet Hein Donner en Jack de Vries.

Voorafgaand aan de bijeenkomst, georganiseerd door het CDA sportnetwerk, streden maar liefst vijf CDA teams (met meer dan 50 lokale bestuurders) om de felbegeerde CDA wisseltrofee. âIk heb heel wat nieuwe Boularouzen, Van Nistelrooyen en Kuyten gezien. Linker â en rechtervleugelspelers, centrumspitsen. Ze passen allemaal in een brede volkspartij als het CDAâ, aldus Van Heeswijk.

Staatssecretaris Ank Bijleveld en CDA wethouder in Rotterdam Lucas Bolsius verzorgden de aftrap en speelden fanatiek mee. Het CDJA wist de felbegeerde CDA wisseltrofee in de wacht te slepen, met één punt voorsprong op het team van medewerkers van de fractie en het partijbureau.

Na presentaties van Ton Nelissen, voorzitter van de werkgroep Olympische Spelen Nederland 2028, van NOC*NSF en Lucas Bolsius vond er onder leiding van Wietze Smid, initiatiefnemer van het CDA sportnetwerk, een voorbeschouwing plaats op de wedstrijd Nederland-Frankrijk. Panelleden waren CDA fractievoorzitter Pieter van Geel, voorzitter Peter van Heeswijk en staatssecretaris van Defensie Jack de Vries. Op de vraag of het Nederlands Elftal zou kunnen winnen van de Fransen antwoordde de Vries positief. âDe defensie van Nederland is op orde, dat is nu eenmaal het begin van allesâ grapte De Vries. Met de 160 aanwezigen, velen in het oranje getooid, werd op een groot scherm naar de wedstrijd Nederland-Frankrijk gekeken.
---