AutoRai

Subaru introduceert Exiga op thuismarkt

(6/17/2008)
Subaru, onderdeel van Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), heeft in Japan de Subaru EXIGA geïntroduceerd. Een prachtig zevenzits model dat zijn inzittenden een veilige en uiterst plezierige reis garandeert. De lay-out van het interieur voorziet in een uitstekend zicht rondom, dat kan worden gecompleteerd door een groot panoramisch glazen dak.

Uiteraard is de nieuwe EXIGA voorzien van alle bekende Subaru-kenmerken, waaronder boxermotoren en het Subaru Dynamic Chassis Control Concept (Subaru DC^3). De EXIGA is speciaal ontwikkeld voor de Japanse markt. Er bestaan vooralsnog geen plannen voor verkoop buiten Japan.

De nieuwe Subaru EXIGA in vogelvlucht: zevenpersoons auto met nieuwe maatstaven

Zeven inzittenden
Dankzij zijn altijd nog redelijk compacte afmetingen garandeert de Subaru EXIGA met zijn zevenpersoons interieur een hoge mate van wend- en handelbaarheid. De inzittenden kunnen rekenen op een uniek comfortniveau, dankzij een uitgekiende lay-out van het interieur en een uitstekend zicht rondom.

Panorama
Een helder en open interieur garandeert een voortreffelijk uitzicht rondom. Vandaar dat op drie van de vier versies die Subaru in Japan levert een groot, panoramisch dak kan worden besteld. Dit zorgt in combinatie met de enorme binnenruimte en het lage geluidsniveau voor een extra prettige reis voor alle inzittenden, waarheen die reis ook gaat.

Japan: vier versies

EXIGA 2.0i:
Het basismodel, compleet uitgerust

EXIGA 2.0i-L:
Met extra aandacht voor de afwerking en nog uitgebreidere uitrusting

EXIGA 2.0i-S:
Sportiever uitgeruste versie, zowel qua uiterlijk als interieur

EXIGA 2.0GT:
De GT-versie van het kwartet met turbo-Boxermotor en aangepaste specificaties

EXIGA â belangrijkste kenmerken

* Drie zitrijen die qua hoogte iets oplopen, zodat ook de achterpassagiers uitstekend zicht naar buiten kunnen hebben.
* Een groot panoramisch glazen dak boven de tweede zitrij zorgt voor een extra licht en ruimtelijk interieur. Deze voorziening is in Japan leverbaar op alle versies, behalve de EXIGA 2.0i.
* Grote portieren, zowel voor als achter. De achterportieren kunnen tot in een hoek van 90 graden worden geopend voor makkelijke toegang van de derde zitrij.

* Een hoog comfortniveau en een voor deze klasse grote bagageruimte, dankzij het gebruik van een ruimtebesparende double-wishbone achterwielophanging.

* Dankzij de toepassing van een ruimtebesparende brandstoftank en een geoptimaliseerde framestructuur voor een vlakke vloer beschikken de achterpassagiers â ook op de derde zitrij â over verrassend veel beenruimte.

* De Subaru EXIGA wordt geleverd met twee grilles: in de versies zonder turbomotor wordt de nadruk gelegd op raffinement en stijl, terwijl de EXIGA met turbomotor een wat sportiever en agressiever voorkomen heeft.

* Fraai interieur met extreem veel ruimte en kwalitatief hoogstaande afwerking. Diverse zones worden âs avonds subtiel blauw verlicht via ingebouwde LEDâs.

* De linker en rechter stoelen op de tweede zitrij kunnen over een afstand van liefst 18 centimeter worden verschoven en kunnen met één hand voorover worden geklapt, om de passagiers op de derde zitrij een makkelijke in- en uitstap te geven.
* Verstelbare stoelen op de derde zitrij, die bovendien makkelijk neerklapbaar zijn om extra bagageruimte te creëren.
* Grote, extra ruimte onder de vlakke wagenvloer.

Motoren

* 2.0-liter DOHC in de versies 2.0i, 2.0i-L, 2.0i-S
* 2.0-liter DOHC Turbomotor in de 2.0GT

Aandrijving en Chassis

* Standaard op alle versies met 2,0 liter motor zonder turbo is een compacte viertraps automatische transmissie met Sportshift. Uiteraard worden deze versies af fabriek uitgerust met Subaruâs permanente vierwielaandrijving.

* De turboversie beschikt standaard over een vijftraps automatische transmissie met Sportshift. Het AWD-systeem beschikt over Variable Torque Distribution (VTD). Ook standaard op de turboversie is Subaruâs SI-Drive met drie verschillende instellingen: Intelligent, Sport en Sport Sharp.

* Alle versies beschikken over ABS met EBD (Electric Brake-force Distribution) alsmede Brake Assist.

Veiligheid

* De Subaru EXIGA beschikt uiteraard over alle veiligheidsvoorzieningen die ook de andere Subaru-modellen tot de veiligste autoâs op de markt maken. Niet alleen voor de inzittenden, maar ook als het gaat om de voetgangersveiligheid.
* In alle uitvoeringen zijn SRS (supplemental restraint system) airbags, SRS zijairbags en curtain airbags â die tevens de passagiers op de derde zitrij beschermen â standaard.