Drugsbeleid Festivals Aquabest aangescherpt

Best, 17-06-2008 o Voor de politie Brabant Zuid-Oost is het terugdringen van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren een belangrijke zaak. Dat blijkt onder meer uit deelname van de politie in het SRE-project 'Laat je niet Flessen'. Daarin wordt samen met de ketenpartners het alcoholgebruik onder jongeren in de regio aangepakt. Alcohol en drugs vormen bovendien een ernstig gevaar voor de gezondheid, waarvan de voorbeelden bij eerdere evenementen helaas voorhanden zijn. Het gegeven dat er bij de EHBO-post telkens enkele personen moeten worden behandeld die totaal onder invloed van (hard)drugs zijn, bewusteloos raken en zonder medische behandeling ernstig in de problemen komen, is meer dan voldoende reden om juist het drugsbeleid bij evenementen aan te gaan scherpen.

Belangrijk

Juist omdat de politie en de gemeente het terugdringen van met name drugsgebruik festivals zo belangrijk vinden, wordt dit jaar het beleid bij evenementen op het terrein van Aquabest verscherpt. Dit gaat gelden bij Lake Dance (zaterdag 21 juni a.s.), Extrema Outdoor (zaterdag 19 juli), Flavour (zaterdag 30 augustus) en Sneakerz (zondag 14 september).

Zero-tolerance

Er wordt een zero-tolerance beleid gevoerd ten opzichte van drugs. Dat betekent dat er niets wordt getolereerd. Daartoe zal door de politie ook streng worden gecontroleerd en er worden borden geplaatst om het publiek te waarschuwen. Bij de toegangspoorten zal vervolgens iedere bezoeker gefouilleerd worden. Alle personen bij wie dan nog drugs worden aangetroffen zullen worden aangehouden. De aangetroffen drugs worden dan in beslag genomen. Iedere bezoeker bij wie drugs wordt gevonden, welke hoeveelheid dan ook, wordt van het terrein verwijderd.

Waarschuwen

De politie waarschuwt de bezoekers van bovengenoemde festivals met dit persbericht via de media al op voorhand voor de strengere controles.Wij verwachten dat we hiermee opnieuw een bijdrage leveren aan het terugdringen van het drugsgebruik onder jongeren.